北京半馬造假風暴 3非洲跑手「保送」何杰奪冠

32 回覆
17 Like 0 Dislike

周日(14日)早上舉行的北京半程馬拉松爆「造假」疑雲!男子組由中國男子馬拉松紀錄保持者何杰以1小時03分44秒的成績奪冠,但在賽事末段卻出現原本領先的3名非洲選手留力「保送」何杰衝綫的場面,引發外界「放水」、「造假」質疑,要求當局交代......

原文:https://hk.news.yahoo.com/%E5%8C%97%E4%BA%AC%E5%8D%8A%E9%A6%AC%E9%80%A0%E5%81%87%E9%A2%A8%E6%9A%B4-3%E9%9D%9E%E6%B4%B2%E8%B7%91%E6%89%8B-%E4%BF%9D%E9%80%81-%E4%BD%95%E6%9D%B0%E5%A5%AA%E5%86%A0-%E6%9C%89%E7%89%87-025952992.html?fbclid=IwAR23NooG1UvW8CEWZti26o9vAw1wM8CtpMDc5yqEhjgrtZp_pzPLGmLr2NE_aem_ARvT9-_neLNqoxnGKZvEM4-kNLzTbS1bB0pjmtBHFJ35bfc8AHj7mxnFQyobYzmK5fo-RX1q-2UCHYCxOge3lYCw?feature.socialseeding=social
: 慢啲慢啲,贏左老細會走數架
號碼布1號拎第一
中國冧把温
呢D野,比人搞掂喇,獎牌邊值錢
可能袋既錢仲多過第一衝線呢
三條非洲佬可能啱啱先熱好身
請幾個保鑣又話你知咩
非洲兄弟真兄弟也

贏咗嘅扯晒蝦,輸咗嘅就從容不迫
啲評語:三帶一路
賺夠喇,係時候XXX
支國咩野都係氯,騙子先係真
雙贏
冠軍就得一個
依家3個都有份袋錢
跑快D啦, 我就黎要行啦
龜兔賽跑
其實想講,呢個時間都好快
報導話2個黑鬼半馬最佳時間1小時1分多,另一個新人不明,今次條廢柴換軍係1小時3分幾,根本3條黑鬼都無盡過力
He won.
因為234名獎金多過第一名
肯定啦,件黑鬼係咁揮手叫佢上,少少戲都唔交
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞