65k 2手車 ractis / jazz gk5 / Mazda 2/ spade / note/ ct200h

37 回覆
0 Like 1 Dislike
Ractis 空間幾好 唔識壞 力水差少少 應該買到 14年左右

Jazz 盤源多 樣算靚仔 保值 空間大

Mazda 內櫳最靚 唔係cvt 食油d 後座細 空間最細

Spade 空間最大 有電門 零操控 樣柒

Note 聽聞多野整 冷氣易越

Ct200h abs泵 大電 要換 1800cc 後座細 樣最靚仔

點揀好
Ct200h 首選 但係咪abs 泵一定里數就要換?
次選jazz
GK5全原裝
你都冇講你嘅需要 淨係掉一堆車出嚟 點比較
外型sport 就 jazz
家庭就 Ractis spade
幾皮野就唔好諗ct200啦
Ct200h 首選 已經唔洗睇落去
週末司機 主要兩人多 但後面間中都會坐下人
其實點解
Jazz啦 放返出去最值錢都係佢
咁唔好考慮混能啦
揸得咁少 油錢都唔會多得去邊
Gk5 應該會係較好選擇
保值 好力 少野整
65k隨時買到17年打後d尾期款
ractis 係衰在隔音好差好嘈,其他無乜好投訴
你都揀左
Ct200h 揸極唔爛
Ct200h
約水想慳錢 就唔好揀ct200h la
牌費又貴啲 仲有兩大惡鬼 大電同abs
代步地獄車 一定係Sienta 同jazz
你睇啲工程佬渣咩車就知啦
大電都算 + 埋abs 要整成3雞
揸緊ractis 代步車一流
尾箱空間勁大 擺到好多嘢
後座坐滿人都未算太迫
外型又斯斯文文
Jazz好多改到勁mk接受唔到
Ractis大垃圾
Mazda 2 點睇 無朋友/ 女朋友 想自娛下only
唔錯架,我覺得個駁電話個介面佢幾好用,一樣慳油好力,咁多架入面後排最細係佢,唔多坐人係後面就可以考慮佢
同埋6At, 其他行CVT麻麻地
想慳油 有天幕 易揸平時一家三口坐應該揀邊架
Corolla 點睇? 65k 應該可以買到201x 年
Jazz
Morning?
可以比你參考下

ct200h 14年 9萬咪要換abs 同大電,兩樣加埋整左30k

慳油一缸油行到700km -750km

但力水就差少少,睇你自己接唔接受到

不過假日車就未必需要一架hybrid 車,因為一架靚仔啲嘅ct可能都唔止65k

利申 ct200h daily driver 開心使用中
CT200h睇吓上手點保養啦,有定期換迫力油其實ABS泵都唔會點死,反而佢後座先係問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞