男友話對我好失望

18 回覆
0 Like 12 Dislike
今日同佢及另一位朋友一起食飯,言談間朋友問起我早前同佢提過在工作上有一個「麻煩友」的事,問我處理成怎樣。因m這件事我無跟男友提及過,結果佢食由那時起到食完餐飯;到送我返屋企,成晚都心不在焉。

之後就開始唔同我講野,直到頭先佢text我,我先知道原來佢係嬲我無將件事同佢講,但就同左外人講,令佢好失望,

係我太唔敏感,定佢太敏感呢?我好怕佢同我講分手....
長遠來講 佢係想你情商高少少
唔好小小事就太大反應

但你有唔開心都係要照講架喎
唔講 其實就代表 係你心目中 佢知唔知係無所謂
點會唔嬲?
乜都係佢講
我係你男朋友都會失望啦
長遠來講 佢係想你情商高少少
唔好小小事就太大反應

但你有唔開心都係要照講架喎
唔講 其實就代表 係你心目中 佢知唔知係無所謂
點會唔嬲?

講撚哂啦 有事話你知又話小小事就大反應 唔話你知又嬲鳩 真係痴撚線
洗唔洗乜春都同對方講呀 結左婚都要有私人空間啦 更何況拍拖
佢當自己咩呀?
而家叫佢黎做情緒訓練咩
同佢一齊係為train up EQ 架?

平時睇啲港男又怨話女仔放工仲講八婆野
冇得俾佢地抖
唔講佢知又嬲鳩

根本啲男人咪同女人一樣煩
仲好意思label 女人
屌 你同佢個fd講而唔係佢講
點知你平時同個fd傾得幾密架
男人大忌係帽事

我個friend 係一個女仔黎架,大家由細玩到大,我有咩都搵佢講。唔關帽事啦
屌 你同佢個fd講而唔係佢講
點知你平時同個fd傾得幾密架
男人大忌係帽事

我個friend 係一個女仔黎架,大家由細玩到大,我有咩都搵佢講。唔關帽事啦

醋味濃 姐
我老豆 咪又係咁 勁憎我媽d 姊妹
比下佢宣示主權咪得lor
提起都唔識即場同佢講兩句係你憨鳩
哈哈 真係好笑
有時返工既野如果講太多又怕惹個男人反感
想自己獨立d handle件事又要俾佢話唔需要佢
呢d拉拉扯扯我最憎
咁eventually你都係會大個女自己handle呢d野架啦
定係怕自己管唔住女友呀?
下 龍門任佢搬
同朋友傾下都唔俾 佢未免管太多啦嘛
條仔仲煩過D女人
難得有條女冇咁撚煩都唔知足
哈哈 真係好笑
呢d拉拉扯扯我最憎
咁eventually你都係會大個女自己handle呢d野架啦

我男友大我十年,已經做到管理層職位。工作經驗、待人處事都比我成熟,所以我覺得佢應該唔會怕管唔住我。

我的確係想獨立d,同埋唔想帶咁多負能量俾佢。大家返工都辛苦,我只係唔想佢放左工仲要聽我呻呻呻⋯但估唔到佢會咁諗。

佢今日對我都仲係好冷淡⋯唔通獨立d都係死罪?
乜都係佢講
管理層都咁幼稚 唔同佢講少少野就話唔需要佢 又唔係咩大件事
哈哈 真係好笑
呢d拉拉扯扯我最憎

我男友大我十年,已經做到管理層職位。工作經驗、待人處事都比我成熟,所以我覺得佢應該唔會怕管唔住我。

我的確係想獨立d,同埋唔想帶咁多負能量俾佢。大家返工都辛苦,我只係唔想佢放左工仲要聽我呻呻呻⋯但估唔到佢會咁諗。

佢今日對我都仲係好冷淡⋯唔通獨立d都係死罪?

做到管理層唔等於識管住你
應該話正因為佢同你本身呢樣野有咁大距離
佢更加怕你獨立既時候你會飛出去

on99 咁大個男人都仲係咁諗野既
係想有長久關係 開心都黎唔切啦
最想有個賢內助架嘛唔係咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞