梁朝偉究竟係好演員定係偉大嘅演員?

282 回覆
75 Like 1508 Dislike
咁好老實,依個世界邊有得咁樣如果

而且李小龍同成龍個電影風格好唔同

一個嚴肅,一個係輕鬆啲

李小龍早死而且時間耐,變左傳說級

而成龍就係真正令到香港電影走出全世界係人都識個個人

佢勁在去到荷里活都係做主角重要受歡迎,全世界勁多人睇佢電影大。直正亞裔超級巨星。

講一個人對某種文化大唔大貢獻要拉去講私生活,根本九唔搭八。 如果愛迪生比人發現當年有玩女人咁佢就唔偉大?咪撚玩啦

我都係星爺fans
但係講多人識嘅話,一定係梁朝偉喎
梁朝偉係世界性, 星爺係華語地區之王
same for me
其實電影有好多類型
不如咁啦
喜劇GOAT係星爺
動作GOAT係成龍/李小龍
藝術GOAT係偉仔
都唔知爭乜
古生啲戲屎到喊
求下佢以後唔好做幕前 咁就偉大喇
當你係真心咁覺得
想知點樣高幾班
偉仔都推到
佢跟王家衛果幾套, 個style個佢演繹到

有睇韓國綜藝既話, 到今時今日佢地都成日提住梁朝偉d戲
明明普遍大眾風氣(包括連登同fb)都係吹奏周星馳屌打全世界,梁朝偉就overrated
香港地向來對啲衝得出香港特別嚴苛,

講真人地歐美Ironman後生重要吸毒,一樣有機會翻身

當年陳冠希淫照事件

明明男女主角都係受害者,反而要出去道歉,女嘅事業半收皮。

相反人地荷里活,影后啲相出完,咪又係咁。

真係個個好似發哥聖人咁咩,捐晒身家先可以叫做偉大同有貢獻,條道德底線天咁高。
完全唔同意
偉仔絕對係天才型選手如果唔係唔會一入行就可以擔正
唔知聽邊度講過仲係訓練班佢就已經係俾啲監製導演攞嚟貼堂叫人學習嘅
拍完王家衛仲直頭脫胎換骨
大把人拍完王家衛都學唔識
例如黎明李嘉欣金城武等等
王菲純粹係佢個人特質個人魅力強
同演技完全冇關係
有時盲反會導致自己會顯得自己好無見識
其實我覺得好多都撈埋黎講
如果講國際性既
我覺得係成龍>梁朝偉,周潤發
發哥拍荷里活片唔多ok
梁朝偉就要拍住王家衛先至會勁同衝出亞洲
成龍係淫賤
但佢真係 係荷里活紅到
唔到你唔配服佢既付出

至於你地講既周星馳
其實最多都係台港澳大陸 呢四度地方既人先識欣賞
國際間既話 我覺得無得比
"偉大嘅演員"我投梁朝偉
偉大嘅“演員”我投古天樂
唔好人云亦云
係夫妻角度, 劉嘉玲做得好好啦
-超級崇拜/仰慕老公, 有咩事都幫左老公出聲先
-知老公唔鐘意應酬, 幫佢頂哂PR黎做
-200% 忠誠 , 眼中只有偉仔
-遷就偉仔做任何野

想搵第2個咁既老婆例子出黎都搵唔到
一個多嘴既女人邊會好。。。。。
我唔知佢想唔想做,但要老闆俾錢拍動作戲,唔少老闆就會要佢做。
梁朝偉嘅角色其實好多演員都handle到 唔覺得要用幾多演技 係角色設計捧紅佢
奧斯卡二等獎黎
唔係謙虛,佢係社恐,心入面抗拒俾人讚
一樣咁偉大咪有兩個greatest
你老母係成龍?
科幻GOAT古生
但人地圈中朋友多成日同巨星打麻雀
好似通常死左先叫偉大的藝術家
楊局腸:我姓楊,你姓咩?

楊局膠:嗱!大家都是中國香港人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞