坐uber落車後先話收貴四分一 信用卡直接扣錢

29 回覆
4 Like 14 Dislike
坐Uber上車前app報79 蚊
上車果陣亦都係扣79 蚊
落車後先黎話收多21蚊
直接扣信用卡
App果張收據直接寫100 蚊
搵cs Cs 話冇問題不予處理
我冇要個司機等我,係睇住佢轉入黎我直接上車走人
我想追翻果21 蚊,其實可以點做?
可以咁樣架咩?上車前唔明碼實價講明收幾錢,落車之後先黎話要收多四分一的價錢?!
咁佢下次落車後收多我2000 蚊都得架啦?
搭得uber 都唔志在啦。
你咁care嗰少少錢下次搭巴士啦懵撚傻鳩
仲要為咗少少錢專登開個ac講
柒頭, 你柒唔柒啲
講到唔清唔楚
架車有冇跟路線行?
無行程單screenshot好難討論喎
Activity > Ride details > Get ride help > I had a different issue with my charge > Route was wrong or too long

如果因為兜路或者唔跟uber路線而貴咗
自動就會減返
不是路線的問題

呢張收據係落左車之後先send 比我,uber cs 就係拎住呢張野堅稱收我100 蚊係冇問題。但係明明佢個app一開始上車前係報79 蚊。上車前亦都係扣信用卡79 蚊,落車之後先無啦啦話要收多21 蚊

屌原來係uber taxi
嗌車果陣咪寫住咗estimated fare. final fare set by taxi meter.
咪即係的士狗話收你幾多就幾多囉

搭uber本身就係為咗避開啲濕鳩的士狗
點解會用uber taxi
唔直接用85飛的
起碼有折
揀得Uber仲要申請俾dc9撚
仲要俾人撚完都唔知亂入Uber數
唔關事lor
佢又唔係揀metered taxi
塞車 行遠咗路會貴咗,正常
我記得的士係有權按錶收
係咪塞車?或者行左隧道?
真係得 早排都收多左40蚊話peak hr,原本諗住由佢。
岩岩跟住禁即刻refund
Thanks bro
唔係有權
係另一個收費方法
一開始揀嘅

佢係揀左metered taxi
個normal fare就唔會係$84.66啦

一開始唔係揀metered taxi ,係揀左就咁Uber taxi。一開始定左79 蚊
我都係一開始定咗$150
uber 就係咁鍾意收多你就收多你
寫幾多錢都係假
成日冇啦啦追加扣錢
上車前係收幾錢?
$158
嗰陣佢仲有開跳錶,落車個錶都係得$170幾 完全唔知Uber 點計
搭uber就用uber
搭的士就用的士app
弱智先用uber taxi
不倫不類
收費又亂鳩咁嚟
Uber 都係會事後加價架啦
一L樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞