《金像獎》搵Youtuber做主持, 就知電影圈已死

333 回覆
183 Like 835 Dislike
你就知道,這個節目必會變為業餘、不認真,和像馬戲團。
垃圾post老廢老
都好彩架啦唔係搵肥蚊
你係古老石山
唔接受新事物?
我覺得俾機會小薯茄做紅地毯主持無問題
係一個接班的理念
全部一唔同意就鬧你廢老
第34屆香港電影金像獎在周日舉行,當晚找來陳小春、林家棟及楊千嬅擔任主持,但兩名男司儀之表現甚差。陳小春經常忘記台詞,要由身旁的林家棟代講。其中一個環節將舊歌名或戲名串成介紹內容的環節,陳小春更要動用「貓紙」(小抄)。

依啲有無學過?
如果有學都咁
係一個沒落的理念

話俾我聽, 除咗抄人笑話, 有咩代表作?

唔係人氣就係藝術架, 電影ar而家
唔明有咩問題 邊個做主持同電影圈已死有咩關聯?
你個例子錯晒
要用例子就用d無學過都好既
掉番轉睇我反而覺得算好犀利,
金像獎跟上時代想搞埋網路,好自然搵網絡人,
而搵著佢地而且佢地而家都唔係單純YOUTBER啦
雖然好撚尷,但再唔俾機會,就好似演員咁
黎黎去去都係果堆擔大旗
依啲我都唔知有無學過
好快就由最佳電影變成最佳微電影、最佳抖音、最佳小紅書
喺連登講唔得嫁 我上次先俾人屌 佢地覺得丁子朗 周家洛啲戲好過拍開電影陳湛文 談善言果堆 講電影圈後生果啲佢地會應你who
條四眼仔個樣好撚柒
下次請埋kenny 劉馬車
呢個叫俾次機會佢地
因為真係冇咩後生,黎黎去去都個班專業
佢地靠Youtuber起家姐
做到咁算叫有成績,可以幫佢地一把
之後條路行到幾遠睇佢地自己
《金像獎》求變搵Youtuber做主持都有人話電影圈已死
就知電影圈已死
唔好話佢呀, 連登仔又話你廢老食古不化 痴漢口窒都要捧
以我理解,佢地係網上平台主持,基本上只係for小薯茄d fans睇
你返工唔出糧?
幾時過黎幫我做野?
你語氣好似覺得香港呢個獎係啲有份量既物體咁上下?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞