如果可以深圳學車香港渣

45 回覆
2 Like 8 Dislike
佢大陸牌等3年轉香港牌 一轉就係正 無左P牌階段
至於你係想轉來搵食,你問問運輸署好d
不過我諗應該冇問題嘅,你睇香港都引入小巴外勞,咁你冇理由要班外勞等三年㗎
渣uber or taxi or 輕貨van

P牌揸貨van 搵食都得啦
揸完1年甩P咪考的士牌

唔係咩
我見uber 都寫明兩年車年齡,的士好似都係
如果LGV揾食 點解唔直接係香港考1/2牌?
一黎我唔急,留條後路,見揸車個個都搵3萬up,
我諗hea d 都有兩萬夠生活,

二黎香港報得黎都一年幾,番大陸平咁多又係差少少時間,咁大陸穩陣d, 包pasd
太耐無update, 睇來真係轉左5年
巴打,上面有師兄post左條link,依家好似改左5年先轉得
同埋大陸係難考過香港,無記錯9選4來考,如果係棍波其中有一個係100米內要上到4波
https://youtu.be/xfTt6GXBb2o?si=UePYGJbvxKKEbgWl
大陸用電腦考 有錯即肥嚴過香港
香港就睇啊sir心情
建議先考2A再考18
一睇就知換番黎既香港車牌 個code 係DIA 開頭...
其實 大陸都唔一定穩陣。

個人睇法,係香港揾個好師傅學2A ,都夠用。
我其實已pass 筆試排左今年9月考何文田, 請問6月尾開始學ok 嗎?
本身識識地揸車,係大陸揸過半年大膽
大陸車牌滿一年已經可以換香港車牌啦
而家大把人上去考,大陸筆試好難但路試易,仲有就係排期快,肥完再加少少錢就可以下星期再考,香港肥一次最少又要俾幾千咩租車費學車費,仲要排半年
改左?之前問係5年
大陸都唔平
依家無咁易啦
六月尾 七月頭 都ok
何文田忠義街?
學禁,晚上練泊位 有好多時間係浪費在排隊。
畀錢部考車電腦点?
好似係,唔記得左個名了,
我本身識識地既話都係想師傅汁番正規,可以pass 考試。
包pass? 你以為以前既大陸呀? 電腦考仲渣得正喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞