屯門一品刀削麵2

964 回覆
226 Like 8 Dislike
已經遲啦西到咁 關channel c鬼事咩
推啊
你on9?
屯門牛供養咗呢間幾多年
白痴仔…
push
成家都有病,想蝦中學生,好彩妹妹夠勇!
脫晒節啦兩兄弟 淨係識係屯門惡
聽日星期一學生翻學
Lunch hour 1230見真章
到時附近嘅ching可以報一報有冇學生咁冇骨氣仲去幫襯
呢個post 好多blocked ac
你 on9?
睇完片,間鋪係好有問題,而個中學生態度都好惡好似黑社會覆桌咁,再做就Channel C 再搧風點火,做到個新聞囉。

Channel C訪問個記者開頭又唔表露身分,話自己係事主朋友,其實有可能真係事主朋友。
想知仲有冇人去食
吹撚到trespassing
學生一開始入去有無被警告?
唔夠人拗就話人擅闖私人地方
兩兄弟反駁隊係Channel C下面全面進場
加油四眼哥哥 白卡deedee
入屯門要見識M底刀削麵
大西北係多生番
人哋學校都未捉佢染黑電直髮
朋咩要管人髮型
好普通一單野,可以開到2,花生指數急升
四眼龜?
On9 出埋手打人都話小題大造
https://collection.news/appledaily/articles/FHOKYVOQK5G4MEPJKMMXB3ENR4

【飲食籽】刀削麵店接班人 牛筒骨熬靚湯底

傳承父親手藝、一品刀削麵兄弟接班人的哥哥盧偉雄,每朝開店前,都會親自到屯門新墟街市買料入貨,他會向相熟牛肉店留定十多斤牛筒骨,因為熬湯底一定要用牛筒骨,而且骨頭越大塊越好,裏面骨髓多,熬出來的湯底會更濃郁惹味。

要吸引客人,除了湯底靚,麵條真真正正用刀削出來也是一大重點,少點功力也做不到,「這是我爸的宗旨,他堅持要用刀削,而非坊間一般用刨。」盧偉雄說:「無可否認,用刨真的很過癮,我在淘寶買過一把來玩,但削出來的麵效果是有分別的。」想吃真正的刀削麵而非刀刨麵,就要到屯門嚐嚐兩兄弟的手藝了。

不少客人專程走到屯門,為的就是吃一碗傳統刀削麵。

位於屯門的一品刀削麵店。

這把削刀並非坊間買到的普通貨,而是盧師傅自家鍛造,跟足他17年。
店家衰就固然,但係個顧客都係麻煩到極嘅極品客人
真係兩邊都幫唔落
原來黑糯米jimmy係啲咁既人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞