《鋼之鍊金術師展|香港站》

110 回覆
43 Like 7 Dislike

展覽簡介
漫畫和動漫迷們絕不能錯過的絕佳機會!鍊金術、冒險與哲學理論,讓我們一同深入瞭解定義《鋼之鍊金術師》世界的一切吧!
七個獨特的展區展示荒川弘老師傳奇漫畫的全貌。
別錯過有趣的蓋章活動!領取活動手冊,集齊六個印章後,即可獲得鋼之鍊金術師的貼紙和成為阿梅斯特裡斯軍的榮譽證書。

《鋼之鍊金術師》漫畫世界的呈現:穿越奇幻之旅,進入《鋼之鍊金術師》漫畫的絢麗世界。 展區展示超過300幅漫畫手稿和彩色插圖,生動地勾勒出原創特別場景。 觀眾將被引領穿越這個奇幻的世界,感受到每位角色獨特旅程的深刻體驗。 一比一的模型、引人入勝的動畫多媒體裝置,以及展示的引人入勝的服裝和道具,都將觀眾帶入一個深入體驗,彷彿置身於漫畫中的冒險之旅。 精心設計的鏡頭和其他元素則巧妙地重溫每個角色的精彩瞬間,讓觀眾沉浸其中。

https://incutix.com/zh-HK/event/D8A381B5603A46BB8A1F8E89AE8A95C8
有無人去過呢d主辦單位嘅展?
想去望下睇下
有無人
連登神作都無人去
大哥。。。哥。。。。。。。
大哥哥都無人理
想去
真手稿 定好似馬來西亞個次只係複製品
係馬來西亞搬過黎
但係都想去下
唔算好貴
Q:展覽有年齡限制嗎?
A:建議10歲以下兒童有家長陪同進場。
咁「動物」呢
動物冇年齡限制啦, 都睇唔出
動物同小朋友二合為一
去過福岡嗰個正到射drink
有冇相
咁要買飛了
唔怪得可以影相
打手post
唔明?咩意思?
打左d咩手?叫左你去?
原稿唔畀影相,基本上日本原稿展係齋行。呢次香港展應該同馬來西亞嗰次一樣,所有原稿都係影印本,所以任你影相。不過佢海外啲展都係用影印本,基本上可以預佢所有漫畫原稿唔會出國,要睇真跡要去返日本。
了解,日本上次排球少年同冨樫展都好想去,但可惜去唔到
唔緊要啦其實, 有得影底對我地黎講緊要過睇真係咪稿. 你諗下去羅浮宮咁既世界級展覽, 都無咁多真跡你睇啦
現場有綴命之鍊金術師表演鍊成我就會去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞