[桌球] World Championship 2024 (42)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
次次開波都漏遠檯出黎
差在人地搏定唔搏
其他人唔知 伊朗佬點會唔博
輸埋運
人地-6 都有埋
真係波又冇運又冇
3-6 聽日再戰
聽日-6 23-24球季last dance
可以下季努力了
真心想佢退休成日都early exit你打波打比邊個睇 算啦Marco
季初可能係咁
但其實季中到季尾已經好翻好多
最緊要係佢自己覺得仲打到
以今季嘅進度
下季上翻top 64應該唔太難
可能佢都睇化左 依家當半退休打下散手波 當keep住同班舊朋友聚下舊咁 有冇成積上唔上得返去就隨緣

橫掂佢又唔係冇錢
起碼下季好好睇睇上番64,唔洗永續外卡,勤力d飛多幾轉英國唔難做到,唔好成日揀波打
打唔打得起冇得格硬黎

佢有又唔洗靠打職業搵錢開飯 開開心心繼續打埋落去 享受下snooker咪算
雖然睇親佢打波都會好撚火, 但諗諗下如果我地唔知佢以前有幾勁, 當佢一個世界排名八十幾既球手去睇, 其實佢呢半年都好勁下
但係你明明知道佢以前實力係TOP16 入過世錦四強
你就知佢宜家退步左幾多
唔係個個都可以好似OSO 咁,打到40幾都仲有form
傷完又幾年冇打
真係算係咁
以前就會覺得咁既實力點解硬係緊要關頭就甩碌拎唔到多幾個ranking title
始終佢嘅表現好睇對眼嘅狀況
我覺得佢套game又未話退化到好嚴重
仲起到break打到century
下年Home nations改制對佢嚟講其實好打咗好多
至少佢依家依種打法
打排名低嘅選手
漏機會都未必一定輸局分
唉對眼有事基本斷送成個桌球career
咁改制整體對D 低排名球手都有利
而家唔好彩一黎就抽個top 16 既真係純綷去打一場資格賽就番屋企
新制都仲叫係水平差距冇咁大既情況下爭下
熱哂身咁去打可能仲有機

-6 而家既能力頭64 應該冇乜問題
果凍講波嗰陣都話先唔好講上番最top
但-6 係有top 32 既水平
不過佢話-6 練波一練練幾粒鐘淨係練break building
係咪因為咁D 防守差左咁多
佢break building 係一線
但係心理質素,防守,遠枱都只係平均,甚至平均以下
去到中後段高手過招
你攞唔到埋枱機會自然蝕底啲
今日幾點打?

原來有成40個香港人係英國入場撐-6
希望佢俾心機打好啲啦,唔好鳩打同early exit
似直落4局
3-10收工
又燈
Marco要百屌先成才

一個鐘大家就發完夢提早訓覺
P.S. 好過輸 4-10 要等 15 分鐘 mid session interval
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞