去美容院定家用脱毛機好?

11 回覆
0 Like 0 Dislike
想脱全身
萬幾蚊出去脱一嚟怕尷尬,二嚟份工好難約時間
家用睇緊ulike 兩千幾,可以屋企自己得閒用下,但脫唔到背脊同埋唔知係咪永久
有冇人試過可以俾啲意見
一舖過請假脫晒佢以後唔洗煩啦
好似全部激光都唔係永久,只有減少。
要永久只有電解。
但要逐條逐條脫,背脊呢啲搵屋企人幫手啦~
6 7年前用過家用脫毛機,面同妹妹好似冇脫過咁,
尤其係面,自己好難打得清
一年前join 左美容院,下面脫左4 5次差唔多清晒
美容院淨係打下面?咁樣幾錢同埋會唔會好尷尬
有咩好尷尬,大家都有波同西
我好多年前用philips 家用脫小腿 效果超好 脫左一兩次就keep住幾乎無生過 淨係間唔時零零丁丁生幾條
脫比堅尼就效果慢勁多 用braun pro5脫左半年都脫唔到尾 不過都見到成效 呢排懶成個月無脫 見到有d位真係無生過毛毛同埋都短過之前好多 不過呢個位真係好難脫 同埋d毛好快生返出黎 想出去脫 但又見好多人話出去脫呢個位脫勁多次都仲有
我格甩底就medliase脫 好快見到效果 服務好好 唔洗等 無上過去差唔多兩年 都唔見生返出黎
買過以色列家用機脫,但感覺作用唔大,之後去過小店單次$150up, 同saynomore學生Plan$750,唔hard sale,都幾平,但係效果都唔夠理想,脫得唔清,之後又join左Wishderma$6800永久脫毛,因為見佢部機係用貴機,不過有限時段,so far 都唔難預約
以前用過幾個月家用機,覺得效果好唔明顯,用完係會生得慢左小小,但真係得小小
幼細D既毛用落係OK既,例如我自己會用係腋下&腳&手臂,一個月左右我會剃毛做一次,利申我見得人既部位D毛都唔算好濃密
但bikini又粗又黑既毛,家用機真係同無用無分別
過一星期又生返長,搞到好痕
所以最後bikini都係去返美容院做
我之前出面脫過手腳同腋下一年,一年之後都係仲有啲毛毛,因為學生無錢再課金,所以買咗部Philips當保養咁自己脫,效果會慢少少,但係無錢同唔想受美容院氣情況下我覺得都接受到
同埋買完部機返黎會自己脫埋下面,雖然唔係完全脫曬,但生嘅速度都慢咗

建議如果有budget同好嘅美容院,去美容院脫會好啲,因為自己脫會有好多位都會脫漏咗,特別係背脊係唔會自己脫到。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞