依家係咪已經處於第三次世界大戰前奏

79 回覆
105 Like 27 Dislike
南美最大既敵人係自己巴西阿根廷呢d咁好條件都搞死自己
東南亞果班永遠都唔會打,因為冇能力,大家都係打飛機。
理論上只要第三次世界大戰會發生 咁就係大戰前奏 不論大戰會係100年後定600年後開始
中國打印度 打南海 都唔會打台灣
一係懶到出汁
一係搵錢至上
冇人理咩政治 公義
有預言話2028至30
係大流血時代

話唔定果時係新冷戰
2極化全面沖突
baby boom 2.0
唔駛放

當一打個時依兩個國家就會滅國
我哋有忠誠勇毅保護我哋 仲要我哋現任同下任特首都係武官出身 就好比有兩個項羽 咱們怕誰
印尼新選嗰個總統,98年排華有關,今次一選到,立即飛去中國向習大下跪先,然後話,時代唔同喇,東南亞嗰堆國家面對中國越界問題,都係打嘴砲多,好多所謂反華反共嘅,平時做個樣,畀佢揸到fit就會話中國係我哋嘅朋友乜乜乜,所以唔使幻想東南亞各國會同中國擦槍走火,頂多互相打下嘴砲,過一排件事啖咗又會揸返手,即使而家中國冇咁多水,但喺東南亞眾國眼中,中國係喺經濟合作上不能缺少嘅伙伴。
悉尼啱啱先有恐襲
西非戰亂
俄烏戰
columbia v guyana

等大陸打台灣
今年都咁大動作我諗唔洗28至30
而家已經冷戰緊,由經濟開始

你見咁多訪問中國就係探口風

就係想睇個心理狀態係未準備打仗同埋試你真假
咁講其實上世紀六七十年代咪仲癲
蘇聯美國爭啲核戰,蘇聯打阿富汗,美國打越南,以色列打中東全部國家,中國台灣就開戰咁款,印巴又勁亂,幾本上全世界都係混亂緊
經濟唔好咪打仗囉
1929後,全球衰退 引發2戰

其實2008果鑊已經開始緊
不過全球無限印錢頂住
但係印到2020,已經印到
就黎玩爛個經濟體系
美國先無限加息想收返d錢

依家只係行返1929條路線
正式全球2極化埋邊
全球化玩完架啦
變左自己友經濟聯盟
hoi4 終於有材料整dlc
老老實實而家同1929年全球衰退仲差好遠
啲廠老全部都係中資 台資
同中國鬥到最後 都係搞鳩自己
一陣又黎多波排華 全國失業
我地如何統一地球?
月經po,每隔一排就有人講三戰
大紅龍放病毒殺嘅人,
一早已經超過一戰+二戰
咁冷戰時期都有好多戰爭
韓戰, 古巴導彈危機, 珍寶島事件, 越戰,
羅德西亞叢林戰爭, 葡萄牙殖民地戰爭, 福克蘭群島戰爭, 全部都有共產黨嘅影子, 共產黨代理人戰爭
黃金兩個月升左20%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞