有無人用3台5g plan

41 回覆
4 Like 3 Dislike
仆街 岩岩簽左中移動138/30gb
109 45gb

咁都差唔多
空氣plan
157, 110gb, 送1gb 中港澳

點see
得罪講句,你出街咁快做咩,1000mb 一秒重要咩,有咩要down咁快

對我黎講,穩定同速度夠睇片打機就夠
人人唔同wor

你見上面有ching 都唔出街

有wifi 都夠
用緊,覺得還好
唔太好唔太差
冇5G電話,繼續SoSim
就係知人人唔同,但好多人都冇理解過自己係咪需要5g ,一味比人sell話快就用,最簡單4g睇1080p片,同5g睇4k片,其實係電話上睇基本上,肉眼唔大分別,但5g係有限gb數,用幾十mb一秒黎睇,呢啲就係咪必要

因為我識大部分人都係唔了解呢啲野,盲目就覺得5g 係快係勁係正野,就個個用比緊$200-300去上台,跟話驚睇片用得多數據,唔捨得,更新都係番屋企公司有wifi 先,成件事跟本 本末倒置,無限數據就係要黎方便你幾時做任何野都得
當然有錢大晒我明,但性價比都好緊要,我自己就一直盡力幫身邊人用番啲平靚正plan,唔好亂咁比sells 呃
+1 由4G 升上5G冇咩感覺
$148 50GB + 3GB 大灣區
見速度差唔多 平時都係熄咗5G 長行4G
So sim行個頻寬係慢啲,要快就要比錢升級
我一張上台,一張係sosim 好明顯有分別
149, 110gb, 送1gb 大陸澳門data
啱啱打黎話159 100Gb 但我都無用過個5g 咁滯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞