想問自願醫保係咪值得買?

37 回覆
1 Like 8 Dislike
係,所以係for 大病
有冇熟既巴打介紹下邊隻自願醫保買得過?
Cigna靈活計劃(優越)好唔好?
唔係
正苦醫保分咗標準同靈活
標準d terms係間間一樣
靈活就係base on標準做調整 例如話包多啲病、上限大D
你講過咗某個數先有得claim係要睇靈活計劃入面d自付費幾錢
出面咪有個post屌緊Cigna 仲買
Bupa Cigna
廣告威力真係勁
想買,不過有3高,保險公司唔受
其實如果真係唔想俾A準賺,

咁咪揀間大公司行入去客戶服務中心買,

AIA又得、宏利又得、永明又得,

老實答你,屋企人全部都唔同公司買(個個都有朋友做)

大家都不幸地用過,大家都係高端醫療,

其實分別99%一樣,純粹佢哋嘅賣點只係係一啲你用唔着

地方有比較。

咩中醫跟進複診、屋企請看護,

老實講,有幾多個人真係會用到。

唔買網上保險公司,純粹驚佢有一日做唔住,

如果打唔到電話,又冇得去客戶中心問,

冇A準都無問題,你咪直接鏟上去客戶中心,

又直接又清晰。

最後嗰一句,乜鳩唔買都好,都要買醫療
大家唔好買啦,唔想私家都要排都要等,乖乖地信政府唔驚啦,買保險不如食好啲個人健健康康開開心心,唔會有病啦講真,寧願去多次日本玩好過。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞