定期存款邊間好? (42)唔該睇完頭post 同條款先好問

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
你放幾多丫活期

成日講等錢流洗要流動

其實定期都一樣可以拎錢走 罰息

淨係 同你講IB 放美金都4厘幾啦

不過無所謂 錢係你既 你放邊都得
你等錢使時唔好講t+1
即時拎唔到錢出來都死

大家玩法唔同,
你唔明白流動性對其他人既重要性
垃圾 玩埋啲語言藝術
貨基唔包存款保障最好唔好放曬啲錢落去
要活期即刻拎出黎不如渣馬/中信大富翁/za 3.2活期
係接近活期,因為要T+1,撞到星期六日要T+3。
活期最簡單都係大富翁/渣馬。好似今個月我開始玩貨基就自己7咗,下星期一朝早要用錢10萬,如果星期五貨基拎,要蝕三日息,星期一拎,最快都要夜晚先拎到。如果係大富翁或者渣馬就無哩個問題。當然,係我自己無計好數。宜家唔夠流動資金。不過好多人都費事煩,想即取即用,所以推薦渣馬/大富翁實無死
舊年12月馬拉松張毛氈有消息未
我已經攞咗啦,3月尾突然收到個 sms 話我有得攞張毛氈
三月中收到短訊

Za咩事,我上一個活動玩咗幾日,都未完就自動變新任務。轉新都算,200萬係想點
《路透社》報道,截至4月24日,全球股票基金連續第四周錄得資金流出,主要是由於美國通脹數據高於預期,市場對美聯儲今年快速減息的希望逐漸減弱。
等5月大富豪馬拉松
等5月大富翁馬拉松
月頭擺會輸好多。有散錢要擺就聽日。
除非你筆錢下個月月尾先出來
另外,市場環境不明朗,我感覺下個月渣馬大富翁會少跌。希望我感覺錯,我啲錢好多都係下個月出,諗住搏半年結
其實好間單
就好似先幾年玩ipo
你見到突然有隻ipo爆hit,
度度都借爆孖展
唔通你仲慢慢t+1拎錢出嚟先再借孖咩?
乜額都爆晒啦

又或者你突然見到有場波馬會賠率好好,
你又等t+1拎錢出嚟?
場波都踢完派埋彩啦

錢搵錢既嘢,機會無咗就無咗
仲有其他好多生活細節既例子
你未試過大鑊嘢係唔會明

所以我點都會擺筆錢係活期隨時用
12月做4月頭先完
你肯定係早d做既月份黎
5月都無就打去屌下先
收咗
仲賣埋
我咩都收唔到,癡線
賣到幾錢?
見到C記最平$50有交易
無,無收過sms/tc/email
無,無收過sms/tc/email
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞