【又係信諾】 盡力申報病歷,仍然被保險公司抽秤拒保

698 回覆
1479 Like 20 Dislike
事實又唔岩聽
連登不嬲都宣傳咩保險都唔買
堅決支持香港特區政府依法治港 保險業行業整改行政處罰
咁你幫襯邊間
P
保監局第一句就會話自己無法律效力,叫當事人盡力和解,幫你通知一聲保險公司你有投訴,利申試過
保險法則

買前乜都保 買咗保你老母
保咗又要加保費 出咗事直接cut埋你張保

同Dc9一樣輸打贏要
保險公司踢得單都一定係跟曬條約
人地成條legal team,普通人點會夠佢鬥
之前axa 有單前公司高層都照踢單
買保險真係on 撚鳩
淨係連登, 東張, IG都見大把買左保險 claim唔到既case
可能十萬八萬呢啲數都仲claim得到
但啲幾十萬以上既case
實慢慢同你玩
一係話你交小文件, 一係又話不保事項
撻曬啲醫療terms岀黎話呢樣唔保嗰樣唔保
問親就叫你自己打上cs
都唔知買黎做乜撚
單據都冇張,都唔知點解咁多人跟機

事主究竟有冇睇醫生,甚至究竟有冇呢個事主都未知

6萬follower 好有江湖地位?
因為收錢就好服務,賠錢就當你犯人.
做賭場做到咁賤,仲大把人一車車去比錢

有無間賭場保險公司無咁賤?
理論上as long as癌細胞控制住,但係唔吊針就繼續生,咁病人就要繼續吊針

不過個重點唔係度,只係希望d真係狗嘅保險狗會受多d苦
P
簽consent叫佢去各大機構自己查,拋返個波畀佢得唔得?
做乜講真話
出名最系
On9仔發現 一個月內有得醫
全香港得你有病啊?
所有病痛唔係到病危政府都係要你等
到時返大陸醫啦你
你咁理財真係得啖笑,用一個風險去承包另一個風險,升嗰陣就話姐,好似美國咁加息,你蝕住拎出嚟醫,夠比都肉赤啦。保險就買緊槓桿,點比。
幾百萬藥費點儲
收皮啦 FWD仲垃圾 10幾萬都要收返
關方力申咩事?
Hello 巴打

程總出手好快settle到架la

Grp主
我都想討論信諾環球 Cigna 老母,攞唔到 correspondence record 㗎

重要嘢佢哋會淨係電話講
用 133 打嚟
叫佢哋電郵確認返講過嘅嘢,啲 CS 會話公司規定係兩日之內先回覆返
唔會即時覆㗎喇
咁我後來諗住問佢攞返電話內容,佢哋話係公司財產唔提供
可以上公司聽但唔可以攞走
(講緊超過十個員工,我講到口水乾都仲係同一個口徑)
呈報到私隱專員公署,佢哋連私隱專員公署都照樣唔覆
至於私隱專員公署一句等緊回覆就 kick 住喺度
最後講緊上年提出嘅要求
今年私隱專員公署搵完佢哋,佢哋終於覆我話肯比
但要另外收錢
我話條例講明係唔比收錢,佢話咁可能要拒絕我申請
我話咁要比拒絕信我,講明係因為你哋收費喎
又唔回覆,都明白私隱專員公署都可以唔覆,我邊有咁大面子
希望我個孫可以攞得返啲內容
聽吓阿爺我 2024 年嗰陣份保險幾有趣

以上係唔關索償事,但凡如果係涉及已經索償緊我都理解會被人撚狗
但我只係移除 exclusion 唔成功,想搵其他機關 appeal
甚至其實只係想聽返成件事我有冇 grounding 再 appeal
再甚至只係想知提供咩資料,佢哋先至肯當係有效 removal
都被人撚成咁,我真係好多問號,呢間係咩公司嚟
痴撚線公司
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞