《美女廚房》一代「咪神」椋名凜已成五孩之母外型有驚人變化 大仔變高大靚仔中學生

102 回覆
375 Like 7 Dislike
TVB節目《美女廚房》是不少港人心目中的經典綜藝,要數到當中最經典場面,不得不提「超級地獄廚神」日本模特兒椋名凜炮製的「臭豆辣椒蝦」及「喇沙米粉」,賣相奇差之餘,更臭到一眾主持人要戴口罩試食,最後狂嘔收場!椋名凜如今已是五個小朋友的媽媽,而且入得廚房出得廳堂,不時大晒愛心便當,原來他的長子最近更已成為中學生。

椋名凜昨日(9日)晒出長子的合照,原來當日是他入讀中學的大日子。

44歲的椋名凜當年她是《美女廚房》的經典人物,最終令主持鄭中基及梁漢文食到嘔,梁漢文之後更要送院接受治療,而嘉賓林敏驄更逼她自己試吃,令椋名凜一臉為難,而現場觀眾也避之則吉。椋名凜當年的廚藝令人聞風喪膽,但她於2010年與職業車手高村直樹結婚後,育有三女兩子共五位小朋友。

鄭中基曾向椋名凜道歉

為子女有均衡飲食,曾被封為「地獄廚神」的椋名凜痛下苦功努力進修廚藝,更不時親手炮製便當給他們,一洗「超級地獄廚神」污名!事隔多年之後,鄭中基亦曾公開向椋名凜道歉:「諗住搵佢道歉,當時嘅批評太過苟刻,點知佢已經走咗,喊住咁走咗,原來嗰日係佢生日,所以好對唔住!」
三女兩子, 佢老公先下苦功
晚晚中出啦
成個林志玲咁
香港女人以唔識煮為榮
鯨魚撚
叫佢用蝦醬煮嘢食 佢未必唔識煮
邊到咪神?
剩係記得核廢料
同個向上跑既小朋友
諗起av封面
事業型女性
日本既現今女性多數結左先學
身型咁好好難唔中
好難唔下
人妻味
變左av 人妻feel
P圖威力
係香港男人幻想香港女人
但我記得佢煮嗰pat嘢真係睇到唔想食喎,知道要上嚟煮食節目就自己都練下啦起碼
香港男人幻想香港女人識煮野
我記得睇過段文講佢喊住走
仲有講佢最初以為呢個節目係個玩下,搞笑個d綜藝
話估唔到咁多人評佢煮野難食
可能佢當左日本Show咁幾pair人亂煮,搞笑

連登而家搞咩呀
講咁耐都冇J圖要我出手
咁佢可能畀人跣
結左先學正常
香港依家係結左等男人學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞