召喚LIHKG商用車學神 (55) 之 Matt B終於考20 篇

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
估唔到你都笑我弱小妹豬
網紅你好 我係你fans
真係?
點先會有
商用車入柴油
日本車好揸

對唔住
我block咗個白卡佬
mattb幾時第一堂
見過泥鬼四擔Man
諗起有架郵輪入錯油
之前係一間物流公司做,負責幫貨船入油。果日有架船要出航遠行,咁就一如往常咁打滿佢,送佢一程。過左一段時間就發現今次HiHi嘞,原來架船係用柴油嘅,點知我一時錯手入左汽油。其實入錯油都冇咩,架船又唔會因為咁爆炸死人嘅;最多都係死火,啲貨就遲幾日到。不過公司就要賠錢,果陣都有俾人炒嘅心理準備。當時都仲心存一絲希望,希望架船聽聽話話,捱到去終站。

不過架船真係喺太平洋島嶼擱淺左。我心諗出得嚟行,預左要還,已經準備定執包袱。果然好快就收到消息,不過炒嘅唔單止係我,而係成個部門十幾人,連上司嘅上司都俾人炒埋 。後尾先知原來係架船上面係載住一啲化學物品,擱淺之後洩漏到成個海都係,公司要負責處理污染物,一賠賠幾億。而事件裡面最無辜嘅係附近一個水清沙幼嘅太平洋小島,因為生態災害,要即時封鎖隔離。
警方反詐騙中心話吾好喺網上隨意暴㐃资
估唔到呢個po 都睇到
今日學完回哂塘 比人diu到仆晒街
同埋商用車師傅好鬼惡
咩車牌
佢跟威威學18
我以前學18個陣,第一堂上車凳都未坐暖就比師傅串到我一棟都冇經常打擊我自信心,個陣一諗到要學車即刻無曬癮,成日話我呢到唔得個到唔得,仲話我出街會車L死人 試過學到一半佢覺得我揸唔掂趕我落車話我好危險,結果最後我1TakePass左

佢又唔係惡又唔會講粗口鬧你,但句句都窒住曬,份人古古怪怪,你講乜佢都好似覺得你駁嘴咁,可能就係因為咁平時學車都對我特別嚴厲,到考試個陣盡量做返學車個陣應該要做既野所以就Pass
同埋佢成日要求我靠左 完全唔明點解咁做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞