傳足總邀C朗為啟德體育園揭幕 貝鈞奇:「十畫未有一撇」

19 回覆
1 Like 5 Dislike
啟德體育園來年啟用,有傳足總將邀請C朗拿度在陣的沙特阿拉伯球會艾納斯訪港友賽。然而,足總會長貝鈞奇指此事「十畫未有一撇」,一切仍屬構思階段,球迷隨時空歡喜一場。
某報專欄近日引述體育界人士消息,指足總計劃籌辦外隊四角賽為啟德體育園揭幕,葡萄牙球王C朗拿度效力的沙特阿拉伯球會艾納斯成為首選,並有意在該檔期請葡萄牙或者東歐球隊來港,慶祝啟德新場啟用。

傳聞一出,馬上成為城中熱話。足總會長貝鈞奇被問及此事時表示:「現時是十畫未有一撇,只是構思階段。啟德啟用時要一個大騷是肯定會發生的事,邀請C朗拿度及舉辦四角賽都是構想之一,現時只是傳聞階段。」

問及足總是否接到任務要主辦賽事,貝鈞奇指外界都在想香港國際七人欖球賽結束之後,肯定有新的盛事在啟德上演,因此才會傳出邀請C朗拿度訪港的新聞。貝氏說:「現時請外隊戲金較以往高,請一隊都可能要數百萬美金,要在明年初請英超球隊訪港更是和他們的賽期有抵觸。除非是暑假檔期英超主辦的英超亞洲盃,才有機會有英超多隊訪港。至於啟德新場會有甚麼賽事上演,仍然有待跟進。」
唔能使啦,成班官去開下幕咪算囉
又玩
點解唔搵國產足球員
連請球隊都越黎越摺
以前有送禮勤曼聯,6條煙皇馬,happy birthday to me AC米蘭,熱刺果啲,依家淨係請到退役球星踢賀歲盃,成隊連埋碧咸得5個人識既水魚賽仲諗住請無咩人睇既葡超,成隊淨係識40路C朗黎
C 朗: 美斯嚟到唔洗落場,我要落場咪好撚無面?
時間問題,以前外隊暑假踢
有貝鈞奇我就放心晒啦.
請比利 馬勒當拿呢啲啦真球王
貝狗親自去同佢哋傾
村超球隊嘛
年頭點請大牌球隊
又奠基
咁樣就叫有啅頭
中國球員剩係識孫繼海 范大碌鳩 李鐵 同 武狗狗
仲要有個坐緊監
開檯都三缺一
美斯嘅敵人 就係我地香港嘅朋友

歡迎C羅
點解唔請中國國家隊
武球王唔好過c朗?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞