[無得聽死老豆] Aimer 7月會黎香港開演唱會 (2)

1001 回覆
17 Like 7 Dislike
係day1同day2分別
- AIMER 叫大家跟BEAT 拍手, verse段要跟足, bridge 好似應該停一停(求指點), chrous 又跟拍手. 日本場好多人verse 拍咗幾個bar 就懶. 我地要堅持, 唔好衰比人睇.
- 有舊毛巾嘅帶埋入去, 比aimer 知你去過日本場. 當然要買埋新毛巾. 日本起碼有一半人唔買毛巾, 場面尷尬, 台上面嗰個叫fing 黎睇, 下面班友眼望望. 我地香港場最好一人一條. 咁又多個理由佢地出年黎多次搶錢. 大家happy.
- 一人買一條毛巾. 見到一人買十條嘅正 pk. 票都炒到癲, 連週邊都炒, dklm la
- 電話燈係 六等星の夜 要開燈, 跟beat左搖右搖. < 呢個又係日本仔懶位, 到咁上下又唔搖. 我地全場要keep 到就好喇.
- 唔知個torch 燈會唔會散貨, 之前好多場散唔去, aimer 係台上問有冇買torch, 班日本仔. 如果仲有貨嘅, 希望香港人可以食哂佢, 等中秋攞出黎玩下. 中秋跟火紅torch, 應節麻
- 日本開場好多都係坐, 快歌aimer 會有動作叫大家起身跳/企. 應坐則坐, 應企則企啦. 應該坐嘅就坐, 唔好應該坐嘅時候前排企, 咁樣會姐住後面.
- 記得電話教靜音. 唔好講電話. 人地唱緊歌,電話響 或 講電話, 係極失禮.
- 急尿就等唱完一首先好去. 大家痾清先好入場.
- 對上一次aimer 香港live係14 june 2019, 發生咩事大家好清楚. 唔知會唔會唱 2020年3月出嘅 run riot......
週邊要官方限售先得
上星期睇牙姐手燈同衫2個鐘就比人掃哂
試下收1張單丁, 咩位都得, 只限原價面交
雲吞麵
準備帶aimer上次香港演唱會條毛巾
燒賣!
魚蛋
點心s
7月9日 aimer 正日生日會唔會夾個位一齊講お誕生日おめでとうbtw aimer 有冇tg gp?
佢冇公開過生日 即係唔想俾人知 唔好搞呢樣啦
聽十幾年, 到依家都唔知佢真名係咩.
希望出入境關員, 機組人員唔好爆人大鑊.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞