持續進修基金申請考車牌

34 回覆
0 Like 31 Dislike
係要搶㗎,個網頁有個預約link係俾呢個課程用,每期放額出嚟。㩒到預約去返你揀嘅報名處搞手續,無walk in

就我認識嘅人多數博輸。因為 1 take pass得唔夠30%人,自己考慮係咪博啦。

駕院就一定係貴啲㗎喇,地方又唔就腳。
死傻閪
有,不過有突要自己硬食
我舊年報咗李健貨Van 課程,萬八左右 。兩年內完成claim 到萬二左右 。即係一take 過考到就最so。

我未考到牌,第一 take 肥咗丙部 ,今個星期第二 take 希望可以搞掂 。第二 take 補鐘加考試,加多四千咗右 ,冇得claim。

如上面師兄講,一take 過考到就有 so 。不過就咁報學車加考車,都未必可以一 take 過 。
cef course會貴過你自己報
而且pass咗重要再考校內試, pass咗先有得claim
仲要上夠啲濕鳩理論課
真係1 take pass先嬴 考第二次又要比多六千幾補鐘補考
利申 1 take pass
朋友加自己, 8個人有5個 1 take pass
校內試其實等於比機會你長途實習, 對新手黎講幾有用
埋單7~8千可以拎個牌, 好過要自己周圍搵師父, 遇著D濕鳩老千真係奶野
on9仔
超級大水魚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞