[Disney+][韓劇]《支配物種》

51 回覆
4 Like 4 Dislike

《支配物種》為Disney+自2024年4月10日起上線公開的原創韓國劇集,由參與執導《迷網追兇》的朴哲煥擔任導演,《秘密森林》系列、《迷網追兇》的編劇李秀妍執筆。
劇情背景設定在2025年人類餐桌上的新鮮肉類消失後的人工培植肉時代,講述結束人類食用動物數百年「支配」與「被支配」關係的生物科技企業BF掌握了培植肉市場,在呈現快速增長勢頭的時期,企業內外陸續出現了質疑BF集團代表尹自由行為的人,而此時尹自由與有意接近她的退役軍官禹才雲捲入可疑的死亡事件後開始追查背後的真相。

主演: 朱智勛、韓孝周、李熙俊、李茂生
集數: 10

https://youtu.be/1eSv55Pqo80?si=_bl8nK945MsGcVXb
LM
期待呢套
LM
見到個post以為提早上咗
睇錯支那物種
啱啱睇完頭2集覺得幾唔錯! 個劇本有意思得嚟裡面啲劇情又唔算複雜, 以目前嘅進度好難去估邊一個係幕後黑手, 雖然男主係為咗調查女主先做佢保鏢, 不過我感覺男主最後應該唔會背叛佢, 至於佢哋之間會唔會有感情線就好難講
lm
都係唔係好明點解男主要退役做保鏢 純粹係為咗查邊個炸佢嗰班軍人手足?
悶到嘔, 周周越嚟越師奶
同期望有落差
套戲搞乜
拍攝手法都幾唔似傳統韓劇咁直接了當
暫時覺得小小悶
因為咁樣先可以最接近嗰班有錢人
半個科學家兼公司CEO如果外表望落又後生又靚先至唔合理
冇錯, 不過個前總統似乎都有啲陰謀而男主係未知
得10集 下集應該要快速推進下故事
所以係為班軍人手足報仇?
好似動機唔係好大咁
真係有啲悶
係 佢要揾返當年邊個搞呢單嘢
好耐冇睇過節奏咁慢嘅韓劇
如果係youtube嗰啲一口氣看 應該幾分鐘就講曬呢兩集
都會睇落去嘅 不過會想等佢出多啲先
兩集都未知講咩

未搞清楚啲人 今集炒車入醫院係邊個
睇錯disney+ 配種
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞