Cloud雲浩影首黑玻璃係咪黐撚線?

205 回覆
411 Like 202 Dislike
唱得嘅靚仔fk boi 呢個package都殺曬啦
btw mc正面係靚仔嘅 但次次側面就見到下巴後縮
屌你個閪我排咗三年喇
有冇人覺得周唱返自己最hit個兩首歌啲尾音做得唔好

好夾硬嚟

同意黑玻璃好聽
cloud 唱得sweet
呢位師兄心水清

洪唱歌未必係唱將級,但絕對有心唱

d人唔好成日以為網上講幾句唱功差,就學人講,洪有d部分作品真心係幾好,唔係hea9

雖然佢成日一次過出大量作品,部分係幾hea
佢唔係下巴後縮反而係地包天下巴鏟出嚟吧
不過我覺得幾有特色都jable
矮就真係矮
cloud 唱得好有feel
live都好穩陣 啲人係咪冇聽過佢live
佢自己啲歌唔係太主流
變咗cover人哋啲歌經常有驚喜
支持cover多啲歌
利申 買咗cd
好撚好J
把聲同樣
我覺得黑玻璃原唱有浸mk味
我就鐘意cloud cover呢個version多啲
輕柔啲又空靈啲
不過我另外兩個女仔f都係鍾意原唱就係貪嗰陣mk除
...
Cloud 逐粒字唱出嚟 好撚kick吓
認同師兄
反而MC唱功吹大左好多
又係周殷廷
邊撚到穩陣驗吓對耳先不如
mc唱功係咪吹大,睇同咩人比,同呢代比較,我明點解d人覺得佢勁

同2千年 90年代比較,就無得比架啦,果個年代甚至係軒公都唔易爭出頭,試問拿mc黎同佢地比,重話佢勁過,呢d擺明荒謬

係d 00後無聽過側田,eason嘅全盛時期先比吹mc天下無敵
日撚日請D ON9打手上黎吹吹吹, ON99
tune 到仆街

music panda 呢類垃圾節目快d 執啦仆街

同大陸d 綜藝歌唱節目有咩分別?
咩節目唔係tune?
https://youtu.be/WJWelTAKH68?si=olZyt68jlqUkTve7

mc ig live cover 隱形遊樂場

好多音都flat咗同甩beat

同埋佢好多高音位都柔唔到
唔似JJ/張敬軒做到高音位柔而不虛
但慘在陳蕾同佢一樣音準差,一樣比人吹到天后,所以點解我話同呢代人比,佢比人咁推係正常,同樣嘅走音,mc走得叫悅耳d

但睇聽眾嘅,聽眾要求低,d歌手咪心諗反正你班垃圾聽唔出,我使乜在意

當年鄧麗欣走音比人講10幾年啦

同埋走音黎講,陳蕾講話寧可有感情就介意會走音,完全係偷換概念,佢地嘅走音係耳朵唔好,聽唔出音準,而唔係eason果種太投入,而唔小心小小嘅flat or sharp 2者係有分別

mc同陳蕾嘅走音都係耳朵唔好
而家上到混音區已經當歌神拜啦
唔要度要你係混音區做到收放自如

現時香港歌手有馮允謙張敬軒做到
有無手足比cloud首嘉頓歌洗左腦
依家個腦係撚咁loop “升級配方埋藏秘密 新裝又有新嘗試
洪嘉豪啲歌有時真係佢本人唱先有feel
牙雲一個一個字咁唱 唱唔出嗰種感覺
雲浩影,Kayan9896同張曼姿d 唱功
musicpanda已經出名tune得好勁
但係都幫佢唔撚到
tune到傻
完全冇晒live的感覺
唔明d人點解咁中意聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞