微辣麥嘉欣王祖藍遭踢爆互扮唔識 「選美冠軍」涉造假

36 回覆
6 Like 23 Dislike
https://youtube.com/live/jpPBL0rycPA

TVB綜藝《福祿壽訓練學院》播出即引起網民討論,除了有素人參賽外,亦有不少藝人驚喜亮相。當中以「選美冠軍」代號登場的選手,正是前微辣女神麥嘉欣(Sofia)。不過早前就被YouTuber「無糧軍師Water」踢爆王祖藍與麥嘉欣其實早已相識,更踢爆埋麥嘉欣「選美冠軍」的頭銜其實並非事實…… 福祿壽訓練學院|王祖藍麥嘉欣食完飯扮唔識 「無糧軍師Water」在其YouTube channel上載了一段新片,並在片中踢爆王祖藍和麥嘉欣其實早就認識,並非王祖藍所稱的「在某些演出曾經遇到她」。「無糧軍師Water」更貼出王祖藍與麥嘉欣齊齊嘆美食的相片,店家出post的日期更是2023年的12月,而《福祿壽訓練學院》只是近期播出的節目,因此王祖藍扮唔識麥嘉欣就顯得十分奇怪!

麥嘉欣以火雞姐的造型出場表演後,便直接表示自己是澳門的選美冠軍,因此代號才會定為「選美冠軍」。不過澳門小姐選舉其實已經於2009年停辦,近年只在2019年舉辦過一次。而麥嘉欣只於2017年以澳門代表參戰國際小姐選舉,不過並未獲得任何名次,亦令麥嘉欣選美冠軍的頭銜成疑。其實麥嘉欣在參選國際小姐後曾拍片回應網民的提問,當時她只自稱是「2017年國際小姐澳門代表」,並非現時在《福祿壽訓練學院》中所稱的選美冠軍。

麥嘉欣的選美冠軍頭銜被不少網民質疑。
微垃
睇嚟又要喊喇~
其實想捧咪捧囉駛乜扮鬼扮馬
落仔發呢
內幕呢啲嘢,你懂的

笑死
作條相識時間線先啦
連登仔又咁留意TVB嘅?
麥嘉欣都幾慘
本身靚絕微辣
而家去到TVB要扮醜搵食
好揾老細格,
蘇琳靚啲同有氣質啲
蘇琳陣大陸徐重到
上過春晚點解唔直接上去搵食?
on99...
件 Sofia 又8婆墨又成身墨屎
啲牙肉核突到
影視台:[TVB] 福祿壽訓練學院 (1) (2024-3-31,由 #443回覆開始睇)
https://lih.kg/CamKJBX
乜忍野品味
葡藉中國人
駁咀

選美 = 2017年:國際小姐澳門代表
冠軍 = 2019年:中國中央電視台《星光大道》參賽者(週賽冠軍)
巴打食開屎?
蘇琳好撚醜樣喎
支味濃
點解硬係要出道
佢拍野好生硬
但佢個樣真係靚+有氣質
大把有錢仔溝
不過埋唔埋到單另一回事
Tvb 折墮到要用欺凌集團員工

其實呢個樣
開個YouTube channel
Ig 賣下廣告都夠做

應該又好似個Nathan 咁發明星夢
佢岩開啲女性yt講下扮靚化妝keep身形果啲
個樣混血高貴有氣質 拍戲拍片太有限制
Tvb選秀假同有內幕就一定架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞