bb睇電視

17 回覆
1 Like 11 Dislike
d專家話bb睇電視會影響發展
阿b平時係廳玩會睇到電視,但我放左工係屋企想睇下電視呀
唔通靜係望住隻b?
有左bb,你地係咪唔開電視?
你係真心定係假膠
都話咗生仔要考牌㗎啦

照睇
你細個咪又係咁睇
你而家生活點?
依家咪成個弱智咁
你睇佢開咩post
我哋電視生完就95%無開過,打算持續到2歲
將隻b 送俾保良局,等其他人領養
邊有人屋企有bb仲裝電視㗎
我親戚個仔間小學差唔多兩皮一個月
佢同啲同學講屋企無錢買電視 (因為老母唔比佢睇, 同佢講無錢買)
全世界都有嬰兒模仿狗一樣的行為,盯著電視破壞了正常的成長發展,真是令人心痛。
在嬰兒成長的過程中,常常需要尋找一些非傳統的方式。然而,現在有許多低智商的嬰兒只顧著看電視,這樣一來正常的發展機會就被減少了很多。儘管如此,在市場上仍然有許多適合嬰兒觀看的節目。
但請不要說我為什麼不採取行動,我可以確定問題不在於我。
屌你
2024喇
咪撚on9
冇人叫你播埋d on9野比佢睇
我大果個識講野冇耐就自己開電視utube自己語音輸入搵節目比自己睇
細果個未識講野自己開utube history/再聽一次 搵野比自己睇
咁癲
睇電視對bb就好似食毒品一樣
真心 唔好開個頭
珍,生B之後即刻掉咗啲有mon 既device, 電視, iPhone, iPad, etc. 驚阿B睇上癮。
重點係睇d 咩 睇tvb 睇on9野緊係, 有d 專for 幼兒學習既慢節奏片 學野好work

識得跟住跳舞跟住發音

大人節目佢地根本無興趣睇唔會望
移英 在家悶 冇計

日日睇Peppa pig 英文版 但限時
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞