余香凝《白日之下》榮獲第二屆香港網絡影評人HIGHLIGHT大獎

42 回覆
4 Like 14 Dislike

最HIGHLIGHT女主角
第二屆香港網絡影評人HIGHLIGHT大獎結果出爐,由來自不同平台60個活躍影評單位,跟據今屆金像獎入圍名單一人一票選出九個獎項。

60個投票單位包括
(影評人) 1.方以文 2.余家強 3劉蘭 4.羅人 5.小雨 6.林兆彬 7.葉七城 8.紅眼 9.彭安妮 10.何故 11.陳廣隆 12.William Lau 13.JoeyVolkholz 14.Harrison@andthen.hk
(Facebook專頁) 15.電影朝聖 16.思想。影視媒體隨筆 17.Cult片介紹返 18.Toronto HKers Movie Club 19.戲院行 20.廢青吹戲台 21.一口戲 22.九龍大廢up 23.Rickypedia周兆亨 24.怪叔叔之散步道cusonlo 25.電影·宇言 26.港唔斷戲 27.電影狂熱 28.Film Lover. 29..馬高斯の空想日記 30.曉龍影評 31.黃獎 Anthony 32.戲夢人生
(Youtube頻道) 33.威哥會館 34.喜歡電影的人都有病 35.電影誘讀 36.2號院線 37.molturevie 38.膠Joke戲9mov 39.鬼哥睇乜戲 40.美劇癮 41.艾力Eric 42.Post76好熱戲 43.Kantorates@Cinespot動映地帶 44.蕭定一@謎米 45.面包台【電影男女】思狼 46.大把戲
(IG@ )47.moviebuddies01 48.alvin_movieview 49.movie.with.us 50.freshman_movie 51.moviedrama.holic 52.movienpopcorn 53.linkin.movie 54.dialmformovies 55.moviedaynight 56.movieswithbee 57.frankie_s_word 58.hkfilmdirector
係咪吹大咗呀
今屆做得最好係鍾雪瑩,有冇得獎都係咁話
無對手
可以懸空一屆
facebook好似有D電影group已經屌緊佢
最HIGHLIGHT即係咩意思
最撚閪
唔係facebook D電影page選出黎咩?自己選完自己屌返?
佢都攞到影后嘅話,根本就係證明咗香港演得嘅女演員收晒檔
呢套做得好好咩
緣路個陣好似仲好d
呢套毒舌王丹妮都好過佢wo
鍾雪可以一戰
網絡影評人
今年最值得攞一定係余香凝
不過啲獨醒L一定吹奏鍾雪
今年一定係余香凝
別無他選
咁係因為都冇得揀
屎味朱古城同朱古力味嘅屎

問心佢又唔係特別好戲
個西最臭
你睇下今屆咩料子先啦
以前屎鬥屎 今屆已經唔知可以用咩嚟形容
如果淨係計白日之下, 唔多夠說服力
同戲女演員比較 梁雍婷 龔慈恩 寶珮如 印像更深
咪就係睇完今屆啲提名
就知道香港再出唔到啲咩女演員
上屆鄭秀文唔多唔少都係因為資歷而攞
喺套戲入面都好平平無奇,唔突出
今年金像獎根本擺到明做俾佢
衰過TVB視后
預測: 余香凝 朝偉/保怡
心心: 衛詩雅 大鵬
即係圍爐影評人友誼大獎
但毒舌王丹妮戲份太少
似女配角多過女主角
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞