HSBC Red 卡 4% RC 或中伏分享 (20) 「跌落神檯變普通卡」

336 回覆
4 Like 3 Dislike
睇你rewards想用黎儲miles 定賺回贈
我用黎賺miles會咁樣
網上 red
外幣 em
食飯 vs
如果有最紅大折日/冬日賞,要主攻em
酒店、機票、iPhone要爆一萬好易
叫foodpanda keeta hktvmall iherb都去左五六千啦
不過我有更好既卡唔洗碌Red
7月 EM, red都改左terms, 記得check番
之前見簽AXA網頁簽有4% 依家都有冇?
上年七月起已經得返0.4%
我都成日叫panda, 近排叫三哥過橋加野飲送埋上黎都係$50
基本上所有保險都係0.4
少2500 既4%即係100蚊左右, 而且都仲有1皮
如果100蚊都要咁趕住cut, 係佢地窮唔係你窮
睇個款越做越縮之後仲有冇迎新都成問題
同埋我覺得如果你平時簽得大額 多過12500
正常就應該用多幾張卡
例如wakuwaku 利益最大化
用死同一張都on9
所以我真係唔明點解啲人話要cut卡
一係9 up
一係驚人盜用唔想咁多卡, 除非冇得lock
一係就好靠呢啲卡維生, 100蚊都唔少得.
之但係咁緊拙既, 低消費既又唔會用得盡10000, 高消費回水100又唔係差好多.
而且唔係張張卡都有一皮冇指定類別又冇下限既網上消費, 其他選擇都唔多.
Cut卡個班係迎新黨
mmpower 呢啲廢卡就真係等夠鐘即cut
新卡啱啱今日收到
Keeta計唔計網上?
請問去英國保誠網上交保費係唔係都係冇回贈?

請問有冇人有咁嘅情況
冇固定1% 係咪可以用em?
係唔係一過30號12點就重新開始計回贈上限
喺lane crawford online買完野見佢無即時扣數都估可能奶野

再睇返excel果然係寫中伏

即刻cut單換第二張卡再碌算
出咗最紅大折日
冇喎
得特選
係喎 不過都麻麻地

累積合資格簽賬達下列之個人目標消費額,賺取高達額外$850「獎賞錢」。

● 組別1:個人目標消費額滿港幣18,000元,可就合資格本地餐飲及海外簽賬享額外3%「獎賞錢」回贈,最多可獲額外$350「獎賞錢」

● 組別2:個人目標消費額滿港幣47,000元,可就合資格本地餐飲及海外簽賬享額外6%「獎賞錢」回贈,最多可獲額外$850「獎賞錢」

用visa完成額外多$150獎賞錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞