其實曾蔭權以前究竟為香港付出左幾多?

100 回覆
84 Like 193 Dislike
我自己估佢可能係因為唔肯執行某啲任務 所以最後先搞到咁嘅收場

每次諗起呢啲就好為佢感到難過 明明佢係為香港人好
佢好唔好人或者未必考證到 但佢係一個精英應該好多香港人會認同 ?
連登月經吹奏貪曾post
唔係『為香港付出左幾多』
而係『為香港擋咗幾多』佢同薯片合力保住香港庫房
因為呢啲柒頭以前開過同樣嘅POST

抄PO狗/重複post狗/問題大師,開PO只為上熱門,大家唔好推,負評,完全封鎖,上一頁

你條撚樣有邊一個PO係冇問號㗎,剩係識成撚日問問問問埋啲冇意思嘅問題,開完PO又對討論冇input冇貢獻,剩係識執人口水尾,最叻係舉埋啲白痴論點博人覆博人屌嚟增加engagement上熱門,你唔死都冇撚用。

依家唔抄PO喇,剩係喺其他台撩嗌交博上熱門

羅列會員 Guniqlo,又名 六尺正氣男 罪行
https://lih.kg/3358079

垃圾會員 GUniqlo#227650 入侵手機台!
https://lih.kg/3484217
呢啲柒頭以前開過個同樣POST
其實大把高官貪得仲多過佢啦 咁佢地又唔洗坐 ?
你先至係柒頭
佢企錯邊囉~!企啱邊,貪完升官發財;企錯邊,貪完鋃鐺入獄

總結:做官 = 一定貪;有冇後果? 咪睇下你企得啱唔啱邊囉!
其實董建華以前究竟為香港付出左幾多?

我自己估佢可能係因為唔肯執行某啲任務 所以最後先搞到咁嘅收場

每次諗起呢啲就好為佢感到難過 明明佢係為香港人好
咪係
老屈Donald利益輸送 真係荒謬
唔通『見到魚翅即刻起身走咩!』
唔信問下林鄭月娥 吖!

記得因為拒絕左好多次西方鹿游說撤消佢老豆通緝令,惱羞成怒,日日比人狙擊。
我覺得唔係唯一原因,但係算係其中一個原因;雖然你話佢好,但確實係佢果兩任政府用勾地方式令香港過去十幾二十年樓價失常,導致有一大堆窮撚要住劏房。
另一方面,諗吓就知,佢要有幾違背阿爺意思先要用打貪黎懲罰佢。
好可惜,如果當年唐唐表現好d,其實就唔會有今天香港問題咁赤裸裸咁出現(唐唐表現唔好,比梁生上左位,當年其實係64波,唐唐領先)
你呢個係床狗
就嚟變週經
港奴
樓主死全家
佢有糧出嫁
仲要幾十萬一個月
終審法院上訴得直wor?
仲貪曾前貪曾後?
梁振中 UGC 果5000萬 case都冇落wor

我懵伯伯係人民好特首
貪曾由2005年至2012年都唔肯起大量資助居屋出來,壓低私樓供應,又唔填海搞到今日香港咁地獄,年輕人睇唔到未來
淨係唔肯起居屋死十世都唔夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞