Blue Coast考慮下輪推四房大戶標售 市場合理呎價升至6萬元|黃竹坑新盤

12 回覆
2 Like 4 Dislike
Blue Coast考慮下輪推四房大戶標售 市場合理呎價升至6萬元|黃竹坑新盤

"......該盤截至今日(4日)累收超過2萬票,繼續刷新今年新盤收票紀錄,超額認購逾46倍

長實營業部首席經理郭子威表示,如項目首輪銷情反應理想,或會考慮加推,料加推單位售價有約5%至10%的調整空間。他指,有見近日市場九龍區新盤成交呎價達7.3萬元,故認為「Blue Coast」高層海景四房大戶的市場合理呎價由5萬元上調至6萬元,升幅約兩成,並考慮下輪銷售時推出四房大戶招標發售;由於預計有部分買家希望購入同層2伙,估計涉資約1.4億元,故有機會以「一對對」形式發售......"

https://www.am730.com.hk/%E5%9C%B0%E7%94%A2/blue-coast%E8%80%83%E6%85%AE%E4%B8%8B%E8%BC%AA%E6%8E%A8%E5%9B%9B%E6%88%BF%E5%A4%A7%E6%88%B6%E6%A8%99%E5%94%AE-%E5%B8%82%E5%A0%B4%E5%90%88%E7%90%86%E5%91%8E%E5%83%B9%E5%8D%87%E8%87%B36%E8%90%AC%E5%85%83-%E9%BB%83%E7%AB%B9%E5%9D%91%E6%96%B0%E7%9B%A4/442300
唔會計
九龍區新盤成交呎價達7.3萬元

回幾多% 起碼回一半啦7萬3
可能貧窮限制左我想像,假設買家係誠哥支持者,出得起6萬蚊呎點解唔買誠哥波老道個盤

我日日經過黃竹坑,感覺只有沙塵滾滾,貨車日日上落貨,雜到仆街

呢個十九地方賣6萬呎,我信會賣到,因為買家買既係可以同人講我買得起6萬蚊呎既新樓

又或者佢貪一出地鐵站就有個廟香火鼎盛可以聞下香既味
實際成交呢
次次票就突倍數, 實際就賣唔哂
cls本身都唔信剛需 而家信了
咁貴嘅工業區都咁多人想買
push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞