東京美食分享區(19)

424 回覆
0 Like 1 Dislike
好既,咁我搵下先,唔該晒巴打!
會唔會係佢仲識d地道小店知得多過你呢?
咁呢個當然係佢熟 d 啦,只係都唔好意思全部都假手於人,
好似自己乜都唔做咁…
Just in case 如果佢都無乜好介紹的話,
至少都有 d 睇落唔會太過不入流既選擇。
(唔好帶人去食大統領/磯丸呢 d 掛…雖然自己無所謂)
去tabelog睇都懶
Tabelog 有睇但好多個 feel 都係唔太啱。
暫時搵到有一間感覺唔錯,雖然似乎暗左 d …
プロースト東京 ソーセージ&燻製バル
https://tabelog.com/tokyo/A1311/A131101/13202406/

另外之前有巴打提過既巴西燒烤 (バルバッコア) 似乎都幾好
https://tabelog.com/tokyo/A1304/A130401/13171124/
不過人老了任食都好似食唔到幾多咁,
感覺上唔太適合但都係慮既範圍。

之前有想過去吉池食堂,但感覺太過去大學 food court 既 feel 同坐得唔耐。
唔知有無巴打去過呢間可以比 d comment 呢?
睇落又無咁暗…似乎都唔錯,唔該巴打!
想問焼肉うしごろ如果想book 1位係咪一定要經白金秘書我見table check預約要最少2位
有無人用autoreserve book過とり喜
佢要我用furigana入個名 可以點搞
間野要食好耐
坐滿枱最少3個鐘
15分鐘食一串咁樣?
諗緊とり喜或者とり澤
望落喜好似有氣氛啲 同埋見好多人都話最好食係喜
食耐啲都唔緊要既

但係訂位果度有無人知可以點搞
佢唔比我用英文人名
幾好食 如果排半個鐘內就幾值
池袋除非酒店係附近
如果唔係都唔太會特別去
銀座呢間橙酒 pancake 我比好高分。

綱八天婦羅總本店洗唔洗預約?
求救
我直接打英文名嘅片假名
上次食左4個半鐘
咁我再試下 見佢寫要平假唔知點入好
大塚呢間居酒屋好正啊
https://s.tabelog.com/tokyo/A1323/A132302/13202404/
全部都係日本人客
有十四代飲 港紙150蚊250mL
啲下酒小菜好好味
通常唔洗 入面好大 好多counter
但野食好麻麻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞