45歲TVB綠葉梁競徽北上做男一拍電影!人氣拍得住黃宗澤 撈到坐名車住豪宅

146 回覆
9 Like 194 Dislike
現年45歲的梁競徽(前名梁烈唯)曾為TVB拍過多部劇集,更在2012年獲得「飛躍進步男藝員」。梁競徽近年轉為部頭約,近年在內地發展更是有聲有色,除在抖音及小紅書拍片外,不時做直播帶貨,深受內地粉絲喜愛,曾被拍到被眾多途人包圍,被指人氣拍得住黃宗澤及吳卓羲。梁競徽早前更升呢做男主角,領銜主演的內地網絡電影《黑水嶺》已於3月31日上映,梁競徽的演技獲稱讚外,網民更指他成功挽救整部電影。

梁競徽角色有發揮

內地網絡電影《黑水嶺》講述文俊(梁競徽飾)為救被戴維(高捷飾)狠心灌下回魂湯藥、命懸一線的妹妹陳暖(屈夢汝飾),文俊與女友陳熙(陳姝飾)帶領好兄弟丁次(包小平飾)踏上神秘荒島黑水嶺,展開驚險刺激的求藥之旅。梁競徽在片中擔正兼由頭帶到尾,角色有勇有謀大有發揮,其出色的演技獲網民指成功加分,而穴與梁競徽鬥戲的台灣資深演員高捷,今次飾演反派,表現同樣出色。

梁競徽生活富貴

梁競徽自從到在內地發展後吸金力強,不時獲邀登台及出席商演,每次均大受觀眾、尤其是女粉絲的歡迎。而梁競徽近年直播帶貨,兼投資副業開鐘錶店及車行等,曾在生日收到契媽送上一架價值過千萬的勞斯萊斯庫里南(Rolls-Royce Cullinan),又試過在小紅書晒估值逾70萬的勞力士(Rolex)「白金隕石面地通拿」。而梁競徽在港居住的豪宅,是娛樂圈中的風水屋苑,出產過多位視帝,包括陳山聰、陳豪、黎耀祥,可見梁競徽生活十分富貴。
腸哥哥又北上..?
邊個係佢契媽?
大陸呀豬呀狗都做到男一

但搵到錢又吹唔脹
融入大灣區
個個發家致富
梁烈唯
咁嘅look都做到男一
佢喎
我喎
手joke
手足賺大陸人錢留港消費
勁廢咁叻仔,學的士陳條路?
要幫契媽奶閪
你唔好理佢奶唔奶,事實佢真係奶到有錢你又真係吹佢唔脹

講真,連登仔個個屌,但實際如果比你奶完大陸,有幾千萬甚至過億,而又可以運到D錢落香港

應該大把人排隊咁奶
送Royce
冇回鄉證
曾在生日收到契媽送上一架價值過千萬的勞斯萊斯庫里南(Rolls-Royce Cullinan)

佢咪搞到成口閪水味
佢好戲過澤仔
而家tvb個啲仲7過佢啦 咩何廣沛都做到主角
香港啲垃圾返到大陸好吃香
朱咪咪
點解要括住中國香港
我這樣討厭
做人定做狗自己諗
佢揀咗做狗不過佢都好成功
仲要以佢咁嘅款有契媽
真係抵佢彈起嘅 唔係個個扯得到
鱔稿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞