跨部門深水埗長沙灣反黑工 拘捕12內地男女

14 回覆
3 Like 1 Dislike
深水埗執法人員聯同入境事務處人員,根據線報及深入調查,昨日在深水埗及長沙灣區展開代號「冠軍」的跨部門反罪惡行動,突擊搜查區內多個地點,並採取拘捕行動。

行動中,人員共拘捕12人,包括11名內地男子及1名內地女子,年齡介乎23至62歲,分別涉嫌「違反逗留條件」、「逾期居留」及「非法入境」等。所有被捕人現正被扣留調查,將會被轉交入境事務處跟進

根據線報深入調查先拉得12個?好深好入

12個都少?

中国人偷渡
唔係有得請外勞咩
可能受某天團影響,一見12個就覺得冇料到。
請外勞成本同請個本地一樣分分鐘仲貴左
月頭要出糧
臨出糧就舉報
又要畀錢培訓廣東話, 就算唔使, 又要畀屋佢住, 太貴都係淨返本地人算
嗰頭成班南亞佬都唔見有郁手
試下行啲公屋居屋裝修盤,捉人捉到放題咁呀
啲人完全唔驚喺小紅書搵裝修公司,大陸啲裝修公司又唔驚用大陸工人咁,好似唔知會犯法咁
拉磚才?
入嚟只係想睇吓今次係咩行動代號
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞