[WithU] NiziU 討論區 (15) 韓國出道9天取得 NO.1/HEARTRIS破億view!

62 回覆
1 Like 1 Dislike
新轉型得唔錯啦,我覺得OK(唔比較依家爭繽頭女團)
感覺已經放左好多,唔再係戰戰兢兢咁,唔知其他團工作流程係咪會更密?

不過宣傳一味靠網絡同WITHU做野,真係好少見傳統媒體落廣告,好似就算由得佢跌落二線都滿意收貨咁?R 合作工作能力好似唔夠其他公司黎咁,唔拆散去接下廣告吸納家產觀眾知名度真係下下靠粉絲去推?

其實係五年合約定係幾多年?
https://www.bilibili.com/video/BV1pS421R7VJ/

呢首歌NINA肯定安排佢唱先開始聽!完全捉唔到首歌既旋律
日本係先出mv同live宣傳,之後碟先上架賣。
韓國公司既首份約係七年。
要練記咁多舞,連"享受"做藝人既時間都無,不過開始參與下綜藝係好既開始,或者搵D形像好既男藝人搞下嬡眛新聞沖下人氣
idol有緋聞通常唔多好。
真係下下都靠粉絲去推
基本上身邊啲團體
但係乜資訊都冇,跟住就唔追
但佢而家通常個做法係 Live > 音源 > MV
去到出MV嗰陣已經冇晒新鮮感。
希望公司唔好咁快放棄佢哋,佢哋仲好有潛力可以上返去
我總係覺得其實真正有長途馬天份操得到吸收得到既數盡真係得7個,韓仔D口水KPOP專家,都話放棄最小2個先可以上得更高位置........(係邊個就費事講)
如果換左係純日本製作人公司早就變陣
有冇邊度可以睇?
考起,有時都係搵NIZIU撞到出黎,都係成日吹KPOP分析呢個果個果D KOL
https://www.youtube.com/watch?v=iQyJ2jePJFQ

唔係佢唱都唔知有套咁既動畫
我覺得比起成員,歌既問題大啲。近年少咗啲紅歌,好以韓國出道首歌重受歡迎過日文既好多首。
Heartris呢D歌真係百搭"團"歌黎,都係食"用眼睇既歌"黎,係岩晒NIZIU出道,你話好聽,我就唔覺,但事實形象幾突出同印像深刻
佢地其實真係好多歌都幾好聽,Paradise如果遲多幾年先去唱,把聲穩定D比MIIHI、NINA唱一定係經典歌黎
SWEET NONFICTION感覺開始唱到自己隊形風格出黎
Raindrops我又係好鐘意,可惜首歌唔岩佢地唱,大多幾年比RIKU唱係必爆紅的
出左咁耐loop左咁耐好好聽
仲有好期望今晚MV
聞說mv會幾感動日本人平凡少女心
Maya正到傻!
mayuka同ayaka好似消失咗咁
真…

推下mayuka她是角落可愛生物
https://www.youtube.com/watch?v=ItFe5wJ8loI

反而鬼佬先睇到個mv含意意義...........
Rise up youtube like數幾日已經多過sweet nonfiction 其實JYPE如果比佢地上多啲節目/韓國打歌(好似XG咁)一定可以令到多啲人識佢地 & 上返一線頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞