[4月新番]關於我轉生變成史萊姆這檔事 第三季

413 回覆
21 Like 5 Dislike
畫工明顯差左

紫丸對波又大左
寫到親歷奇景咁好正
有時真係睇到自己都有份開會咁
今季白、黃係咪會出場
係咪之後都會好少見到戰鬥場面
Lm
最新嗰兩卷中文版打多既
點解哩套垃圾人氣會咁高

個布甸好彈有冇師兄整gif
我諗佢做到開國祭完應該見唔到
嗰陣OVA登場咗其實幾驚喜
係 就算有都係點到即止
呢套野個作者好明顯唔應該寫大規模野,好多位都睇到佢果種想像格局太細,例如似前都同呢度啲友討論過迷宮規模跟本不合理,尤其最底幾層

而暴風龍同佢自己都鐘意普通高中生程度嘅房都睇得出
劇透
唔關事 就算好簡單既戰鬥 都係點到即止 西方教國打利姆露果陣 明明自己手下壓倒性優勢 但不停放水 放到好唔入戲

同個女人打又係 個女人已經第二次出盡力殺利姆露

利姆露又係放水

https://ln-news.com/page/circulation
低過既可以收皮

唔好意思,全部輕小說都收晒皮
套野以我角度黎講真係勁好睇

我試過追到三四點都唔訓

我覺得開會果度還可以
銷量咁高 動量都可以出得咁慢
算快啦
不如話呢套正好突顯輕改番嘅致命傷
就係啲監督求其,上面經費又唔夠
結果好似用某種程式轉換器咁
盲目將逐字逐句轉換做映像
無考慮過文字同映像係完全唔同嘅媒介
以前漫改番年代都仲係視覺媒介
依家得返文字,改編嘅又無想像力
搞到開會吹水成集,結構同節奏錯過晒
上季戰前會議坐足三集真心癲
三集講緊一個會開大半個月
已經唔係鋪墊,係篇幅失衡⋯⋯
其實唔慢㗎啦
你估對面mappa咁黑心血汗工場咩

正常24集動畫要唔趕工期係要啲時間製作
就好似巨人都要咁多年先大結局
俾啲訪談大家睇吓伏懶自己都自嘲自己
但係睇完都希望佢哋加油嘅
好想有生之年見到帝國篇動畫

終於、『關於我轉生變成史萊姆這檔事』第3季~『關於我轉生後也只有在開會這檔事』~要開始了!
對不起,我忍不住想把這句話說出口(笑)
其實,腳本本身在很久以前就已經完成了,在腳本會議上這成為了話題。原作者說「這太不妙了吧,每次都在開會。」——我是這麼說的。
那該怎麼辦呢?杉p也就是杉本製片人表示「這是必要的過程,小說本來就是高潮集中在每卷的後半部分的類型,雖然希望前半部分有高潮,但也不會強求不存在的東西。會議很重要,是必要的過程」,還有「我喜歡會議」之類的像是說給自己聽一樣的話。我也希望他能認真地去做,所以得出了『只能上了吧! ’這樣的結論(笑)
因此,無論8-bit、編劇團隊或cast們這次都沒有逃避會議,而是全力以赴地去製作。
作為我自己的感想,我也覺得做得非常有趣,所以請大家一定要期待!
無論8-bit、編劇團隊或cast們這次都沒有逃避會議,而是全力以赴地去製作

關於我轉生變成史萊姆還要日日開會這檔事
公道講句,佢哋有整啲得意嘅嘢分大家心嘅
今集有好多內容,我都比後面背景分心咗

btw紫苑根本係我哋
我都係好鍾意佢啲配角
好得意好搞笑

其實就算利姆路史萊姆Mode,
大賢者/智慧之王派膠/駁咀時都好正
"你講嘢好似暢順咗咁多嘅?"
"你多心了"
應該唔止,OP有冰櫃
第二季就嚟俾人塞食紫苑料理
史萊姆mode喺度捽手求救智慧之王
嗰個位其實都好正

其實多啲呢啲位唔好就咁搬小說文戲過嚟
大家會睇得舒服好多
但24集都應該演唔到打強慾始終要去到勇者篇係要打完呢個死靚妹先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞