張國榮拍過最出色嘅電影係唔係《鎗王》?

244 回覆
514 Like 20 Dislike
尋秦記個角色鳩下鳩下果時幾過癮
Ban ! Ban ! Ban !
自己覺得文藝 = 香港人覺得文藝
香港槍械專家?笑死,美國佬專家就話姐
偏幫?你傻架?
人地由一開頭就係度搞事針住佢啦
鏡頭拍法差就差,唔好賴成本
你知套戲個背景地方係香港槍會 唔係美國架呵?
搵乜野美國佬?
古天樂以前啲戲仲好戲
佢D眼神同面部表情真心真係屈到
以前啲笑片
自己朋友(方中信)比賽點解唔幫?
戲入面哥哥改槍同渣槍都係走偏鋒
比人窒好正常
佢徒弟肥谷都唔係幾頂得佢順
連佢條女都係呼呼喝喝
只係因為佢係張國榮
大家先buy佢者

現實有d 咁既毒撚
佢殺唔殺人都無人會鍾意佢
戲入面阿joe,真人都叫Joe
相比槍王,霸王都失色左。同埋聽講係槍王入面,佢揸槍既手勢堪稱專業
咁又唔係咁講
佢比賽果陣出古惑企Rick後面俾壓力,你話如果係其他比賽,係觀眾做既咁冇咩問題
但佢係監場,利用自己職權去幫朋友俾壓力對手,好聽D就矛唔好聽就冇體育精神
唔講D咩公平,以Rick咁唔穩定既性格,其實都冇話一定贏硬苗,點會對自己老友咁冇信心先得架
都係電影者、唔洗咁上心
但你憎得呀joe 咁緊要
證明套戲同演員都拍得好
大部份人都會同情哥哥而憎果班黑警
我就覺得套戲拍到唔同立場個矛盾
非常成功
同情一個殺人狂
係哥哥先做到
你睇下殺人犯個郭富城
以戲論戲者,憎果個唔係我,relax
你講得岩呀如果套戲既角色可以入戲到帶動到觀眾情緒既,呢套戲相當高質啦
唔識字的踩港撚,block左咪算。
苗Sir個角色延續到旺角黑夜都係表面正直實際仆街
自己個伙記錯手殺咗人第一時間都係諗點樣屈人襲警先
香港電影中的香港警察大部份都係知法犯法,包括怒火街頭下下講規舉果個陳小春。

不過撐警人士好似從來唔覺有問題。
佢只係搵野去令到錯手殺人呢件事合理化左
作假證供,妨礙司法公正。
同年代中根本冇其他演員carry到程蝶衣個角色
勁撚到
鎗王仲有神仙B
呢套方力申啲戲都好好 唔知點解好多以前拍戲好好睇既一去到老人台就差曬,佢同陳豪都係
無人知
啲野就係真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞