其實係唔係十間美容院九間係黑店

26 回覆
55 Like 1 Dislike
點解間間美容院都要係咁sell

有啲一邊做緊facial一邊不停sell
出咗嚟仲要入房俾佢sell
最撚慘係你做緊facial 你唔買佢嘅plan就要黑鳩你臉

下下要人買幾千幾萬蚊 煩到閪咁
學生妹冇經濟能力都唔放過

成個行業老鼠屎多過粥

希望快啲立法冷靜期 黑心美容院快啲收皮

唔係!
係十間美容院十間係黑店
呢啲情況係老闆做成
員工靠佣金食飯,底薪少
成交一萬可以有兩三千佣
無理由唔夾你
想屌美容雞
1蚊成本,賣10蚊價錢,呃傻閪嘅仆街行業,對社會毫無井益處就係呢啲垃圾美容院!
是 啲嘢支支冇label 都唔知咩嚟
好多人去一次 俾佢地hard sell買咗幾千蚊上萬蚊 想唔去都唔得
面皮厚啲
唔買就係唔買
吹得我脹
再黑面去第二間做
美容/健身plan方面嘅規管落後過大陸 香港只要買咗係追唔返
去親美容院記得擺低晒啲信用卡提款卡先去
就係見你學生妹好呃先sell
下次做做下sell你 你求其附和下佢 話聽落都唔錯 再睇下效果先 如果你黑面驚佢會hea做
做完先同佢講你唔會join plan 比完錢走人無下次 唔洗覺得過意唔去 因為佢一開始都係當你水魚
去啲舊式商場嘅細舖頭會好好多
除非你一定要做高級儀器
負皮咩意思 黑店美容雞?

如果係打算試下間鋪得唔得 又怕俾人sell 去美容院最好擺低信用卡提款卡係屋企先去 唔好輕易買佢地啲plan
呢行咁多年都未聽過有一間係唔Sale
老實講你去比單次果D
人地都係會Sale下你做其他貴機打大你張單
絶對係 最離譜就係明明單次收費零sell 去到現場一樣sell ! 明明廣告絕不硬銷。原來最hard sell
我去開嗰間單次真係唔sale,我每次都係比完錢即走🫣,不過唔係咩機都有
去日本台灣韓國泰國做
或者搵大陸好少少嘅
我join個間無乜sell
但瘋狂加價,買咗d package 價值係咁貶值
而家做機最少$1000落樓
就係見妳學生妹怕事
又驚唔好意思
咪焗到妳碌咭

唔好話美容雞
連銀行d 撚皮financial planner 都係見有後生女黎就sell佢地life/saving plan
賣護膚品嗰啲都差唔多啦

又話你黑眼圈大,眼浮腫,有眼紋,即刻sell你全舖最貴嘅眼部精華,再加埋個專用按摩器

你唔買呢樣唔緊要,繼續放大你啲皮膚問題

嗰陣就睇你夠定力,定個BA夠牙力
踩我果d我一定唔會幫襯
反而讚下 我就好易落搭
想問依家有冇冷靜期嗰啲?早兩日第一次去,俾佢講兩講買咗個package嗰啲,但依家又想取消,但份約又冇寫退款,諗諗下唔值得俾萬幾蚊落去
你話人次次sell 你幾萬就話人hard sell啫,如果唔係幾千蚊都唔係叫hard sell 啦,仲要幾千蚊唔係一次啩

唔係話幫佢哋,但香港地人哋交租出糧都要錢,收你幾百一次個啲鋪頭要賺錢實比啲cheap嘢你做啦如果間嘢無用又垃圾就唔好做嚟曬錢啦,儲多少少錢去啲貴小小嘅做好啲算啦

利申:條女成鳩日做Facial,有時叫我比所以叫知小小
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞