S24U定Honor magic v2摺機

29 回覆
1 Like 18 Dislike
邊部好?用嚟睇漫畫玩switch
摺機玩switch
honour magic for sure
副機冇重要野既咪華為
S24U正呀, 而且依加官網訂仲有曲芒/tab送, 仲送埋貨
如果依家買唔揀V2啦 vivo x fold 3啦 半固態電池 接近無摺痕
vivo x fold 3 pro
呢部啲Spec真係幾勁

睇今年Fold 6生唔生性,Vivo software應該都係無Samsung咁好用。
samsung 香港D 售後差到, 乜柒都貴過人
講摺機真係大陸依家屌打
喺度問的話一定係S24U 㗎啦,話買大陸機一定畀人屌,摺mon 機嚟講大陸牌子係做得唔錯,係個操作介面如果用慣接近原生Android 的話可能會比較難適應,例如Honor 的話基本上係照搬華為個介面落去
有模擬器啊
成日都覺得有L R ZL ZR 就要有手掣先玩到
而摺機夾手掣又係碌柒嘅
模擬器可以連手制玩呀
我都想換vivo x3 pro
睇吓有冇國際版,Vivo 國際版個介面會比較接近原生Android,雖然都係有啲分別
如果部X FOLD 3出國際版應該好多人轉會
等埋Fold 6 睇下咩情況先

但係x Fold 3 Pro 就算出國際版,香港個價都係搵笨可能都係買中國版,再flash 國際版rom仲好。
其實國行唔洗flash咩rom
係vivo個商店download返個google play就得
有google play但有冇成個google play service?
有消息啦 fold6 平果部s7 gen2 送都唔要
switch有咩好玩?
好似話可能有 fold 6 Ultra,睇定啲先。
我用過fold4後 覺得如果三星黎緊出6都唔搞下個摺痕我真係搵唔到原因去換
同埋find n/pixel fold 個個size 真係隻人認為最完美
而家fold 個種偏長用外mon 真係叫做 望下就ok
唔係場合下下方便打開或者無手

但個hinge 位三星應該真係算做得好 用左年幾成日都打開 都仲好定

但d 大陸廠都真係超越左 向摺痕同輕薄
x fold 3 pro 真係幾靚仔 但怕用唔慣
外mon真係好窄,完全唔掂。不過fold 6 外mon基本上已經leak左話會變闊小小,可以再睇睇。

但係camera好似唔會轉,同5 一樣,姐係都同4一樣,同一個camera system用三年真係

有傳話可能有Fold 6 Ultra,不過韓國限定,可以等到七八月睇睇先。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞