20周年 KERORO 確認有新動畫 !!

342 回覆
259 Like 7 Dislike
我仲想黃宗澤、鄭嘉穎返嚟唱主題曲
可能遲啲會有,之前2015年花師奶出新版嘅時候tvb都有買,最近個閃電11人續作tvb都仲肯配,再唔係viu版配音都有機
春夏秋冬 一家四口
係,kururu個gigigi嘅笑聲同軍曹大叫把聲直頭一模一樣感覺唔覺得係唔同人配,只係轉咗語言版本咁
https://twitcasting.tv/twitcasting_jp

啱啱開已經Live到 357
其實尾2呢集更啱做大結局
https://youtu.be/E4tQntRi8YM

Youtube channel 3周年
將播劇場版4
(限日本)
不過都有D當年睇粵語唔知
係睇日文原聲先知

347 呢隻極似悟空嘅Orara
日文原聲一聽 真係搵 野沢雅子 配

當年日本仲有専門雑誌
諗返起全系列Keroro,我覺得最戇鳩嗰集都係周圍擺識得郁嘅櫃去撞人哋腳趾尾嚟侵略地球嗰集小學睇,但呢集印象深刻到而家
最後西人係屋有著鞋 完咗
大電影3 Shivava似啲
2個都參考悟空
但Orara真係搵埋悟空把聲配嘛

BTW Shivava 係打低咗邊個
有幾集我係好心刻
- 上半集Giroro測試新型宇宙飛船,遇到危機。下半集揭露係Keroro水尻佢,由頭到尾都係Giroro揸緊㗎縮小飛船係日向家浴缸內測試
- 桃華老母第一次出場,成集變咗街霸角色惡搞
- 唔記得小隊成班急屎定急尿,係百貨公司鬥快搵廁所
- Keroro佢哋未見過Dororo個口,想揭開Dororo 個口罩,用咗好多屎橋都睇唔到
- Keroro 整咗一個叫Giro佛嘅神靈,Giro佛提煉出嘅轉運神油賣得好好,事實上係佢係揸乾Giroro嘅油份去坤啲藍星人
- Keroro化身Kero Lin俠,去過正義超人癮,最後俾Giroro一砲打沉
- Tamama想強吻Keroro, 之後搽紅個咀唇變咗個怪物
556呢
Keroro變咗做粒米嗰集
睇字都覺得好笑

我自己覺得最好睇嘅係88集逃舞超人機械人侵略地球嗰集,成集起承轉合齊曬,本來連Giroro都比逃舞超人洗埋腦,成個藍星都變曬爆炸頭,真係玩完咁滯,但係Kururu搵返正版跳舞超人出嚟訓練摩亞、桃華、夏美、小雪四個組成女團More Peach Summer Snow絕地反擊,大個都特登搵呢集煲返
好鍾意佢耐唔耐有啲集數係同之前有關,立痴痴
超人嗰幾集好深刻
愛莉沙 同 Bariri

啊 哈哈哈哈哈
556!
Kero Lin俠 同桃華老母 呢2集整撚好笑我係白蟻一號
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞