香港商場商鋪領展集體減租3-5成,唯一出路

145 回覆
238 Like 24 Dislike
原來買鋪包賺架
學到野
仲有大家減人工呀
無用架 只要香港人劣根性不變
收租個個睇住租戶黎食 商鋪睇住市民黎食…
減租、同人工都要減,根本依嫁個供求連人工應付唔到。
需求彈性問題
越得閒(有條件) 嘅就走,唔得閒嘅加幾多佢都硬食
on9 錢憑我本事賺
我減比你下個月都唔知仲係唔係到
賺到盡先算
唔知你明咩
打倒資本主義
發覺共度時艱無咩效
咪跟返正常做法
反正香港唔夠車位實有人租
領展係供股後息已減咗

我只係知道

當日供股前放咗佢 當時個價仲高過今日

講咁多係無用的

供股前走咗 好過楂到今日
唔明?

定扮唔明?
減完租零售價都唔會減俾你,積穀防飢喎
「點知第日租金會唔會加double」

香港人最興係「共渡時艱」同「積穀防飢」
以為我打手? on9 啦
我就啱啱入左領展既 sor9ly
咩邏輯?
買咗823就代表唔係打手?

買咗 一樣可以同時間收咗order上嚟吹呀吹.....
如果我係舖頭老闆,星期六日無生意,我就會寧願星期六日落閘唔做生意,比少d人工夥計,慳返星期六日燈油火蠟好過,齋做平日一至五打工仔生意
係呀係呀 同我開個淡倉對賭囉
港股? sorry 全無興趣
On9先會擔心有錢人收租撚吉舖
你驚輸咪唔咁開淡倉囉。高盛美銀摩通日日沽空熊證贏爆錢,一句講曬,驚輸囉你
我係供股前已放哂所有領賤啦

我唔使賭 我當日沽個價仲高過今日

我使咩要同你賭? 我都離場唔玩領賤 王國龍條仆街 到支那買垃圾
點解呢? 對呢位管理層 我100%唔信佢 但我唔買 亦無要沽 造巿班人我無本錢同佢地鬥 你同佢地一夥 你唱好係你事 乜你好驚我踼爆領賤騙局?

要賭 就唔賭領賤 賭期指 賭牛熊 仲快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞