(官方)Loong 9 成員變動

370 回覆
12 Like 129 Dislike
大陸人都係追韓團, 根本唔喜歡自己國內既偽韓團
香港01:

亦有很多網民認為今次是樂華「過橋抽板」,因為內地數年前開始實施「禁播偶像養成節目」,有傳今次內娛高調與TVB合作舉辦《亞洲超星團》是想「借屍還魂」,希望藉TVB的名再次在內地舉辦大型的選秀節目。至於怎樣「抽板」?就是把比賽勝出的人「分AB」,即像現在所謂的分兩組人來進行活動,然後香港的三位只留在香港活動,內地的活動則被剔除。除此之外,更有傳樂華重組Loong 9人選其實是想把3位香港成員冼靖峰 、文佐匡及黃奕斌踢出團。對此,不少網民就指既然如此,一開始就直接安排香港的代表自己組一團就好了,不用在比賽中「爭崩頭」,幾經辛苦終於成功打入頭9位,結果卻與現在的情況無異,繼續留在香港活動,還不如不組團好了。

原文網址: Loong 9|突增3名成員分兩隊惹爭議 傳想將TVB愛將踢走過橋抽板 | 香港01 https://www.hk01.com/article/1005360?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral
香港仲衰, 點都唔夠鏡仔黎。成個節目真係晒氣。重點攪中年好聲音咪幾好
鏡其實都差唔多收皮,套戲會見真章
衰極都有套電影拍下啦, 不過要樂觀啲, loong 9 都得, 遲啲可能有部9loong 怪盜呢
其實大陸人 真係好短視

TVB搞第一次, 你就即刻過橋抽板
咁即係TVB以後都唔會再搞, 大陸一樣以後都無秀節目

起碼都引TVB 搞多幾次, 先再過橋抽板啦
就算鏡收皮, 都代表香港人會追 loong 9

連大陸人都覺得柒, 更加唔好講香港人
大陸人都係追韓團, 根本唔喜歡自己國內既偽韓團
香港仲衰, 點都唔夠鏡仔黎。成個節目真係晒氣。重點攪中年好聲音咪幾好
鏡其實都差唔多收皮,套戲會見真章
就算鏡收皮, 都代表香港人會追 loong 9

連大陸人都覺得柒, 更加唔好講香港人
中肯講果3條友真係攪唔掂, 歌同舞都係。 自己又唔爭氣又難怪樂華食唔落
家陣就好囉, 大家齊齊攬炒

TVB又返唔到大陸搵食
樂華以後都無得再靠 TVB 搞選秀
成個雞棚上面樂華就想清貨尾, 蝕本貨, tvb 又想借佢地大灣區撈一筆, 點知一個月唔夠就比人彈鐘, game over
youtube 同 fb 都見到好多短片將出局嘅人同死剩種跳同一隻舞嚟對比

明顯見到死剩種跳到肌肉萎縮小兒麻痺咁
可能咁唯有死死地俾埋其他人入局想人收口

因為死剩種擺明有人捧
唔屌得
啲fans今次真係燶撚曬
仲要唔係加10 11 12 名
有條友好撚臭脾氣
咩叫差唔多收皮?
燶鳩收皮先都未到佢地啦
四日謝票場上到一千萬 其實香港仲有咩人可以做到
佢謝票咁谷法
公映點會有正常人入場
因為10,11,12名係樂華既人, 已經明晒
似係, 第時t b d 籌款show, 上面果班得閒咪搵幾條友應酬下陪果3個低能仔玩吓, 交功課
Tvb
https://www.youtube.com/watch?v=Db_Z3fSYDVs&t=220s

文佐匡
隊友話佢唔夠實力做center
條氣唔順本䠋
之後鬧交,佢踢凳
據隊友所講佢喺踢凳之前
佢已經反過枱
我哋香港黃絲捧大支支陳蕾
冇捧過
我係咪要被開除黃籍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞