疑藏吸毒器具涉藏毒販毒等6罪 婦產科醫生還押 男護士准保釋

57 回覆
48 Like 1 Dislike
一名婦產科男醫生與一名男護士於前日(26日)在油麻地登打士街被執法人員截查時被發現懷疑藏有毒品及冰壺等吸毒器具。人員其後再到2人租住的一個酒店房間內,並發現內有毒品及冰壺等吸毒器具。2人其後被控藏毒及販毒等6罪,今(28日)被解往九龍城裁判法院應訊。2人暫毋須答辯,裁判官把案件押後至4月25日再訊,以等候政府化驗所報告。2人當中的男護士獲准以1萬港元現金保釋,男醫生則須還押。

兩名被告分別是柳國豪(31歲,報稱護士)及陳浩霖(32歲,報稱醫生)。2人共被控6項控罪,柳單獨被控1項管有第I部毒藥罪,指他於2024年3月26日,在油麻地登打士街8號外並非按照藥劑業及毒藥條例條文的規定,管有毒藥表第I部所列毒藥;陳則單獨被控藏毒及管有適合於及擬用作吸毒的器具共兩罪,指他於上述同日同地管有毒品及管有一個冰壺

兩人另外共同被控管有第I部毒藥、販毒及管有適合於及擬用作吸毒的器具3罪。控罪指2人於2024年3月26日,在紅磡德豐街九龍海逸君綽酒店3378室,並非按照藥劑業及毒藥條例條文的規定,管有毒藥表第I部所列毒藥、販毒及管有一個冰壺

係咪又準備搞D hehe 淫亂party呀?
又係男人
男醫生玩凍野應該係死Gay佬
連登仔:污名化吸毒可恥
應該兩個都係基
互含
食完豬肉屌屎忽
gay
婦科睇咁多閪反而搞gay
Breaking bad
如果做泌尿科會唔會用個口幫我檢查
睇得婦科
一係老野一係大肚一係有病
唔睇到不舉咪算好
道友醫護
花柳豪
就係睇得太多,已經當咗係一件物件,冇感覺
佢屋企人唔知點睇 成個醫生搞到咁
無啦啦係街俾人查都收晒風啦
男護士多數gay
好地地正常男人點會走去讀nursing做護士
咁先好 唔驚風化案
唔知係HKU MBBS 定中大呢?
邊間幾會大啲
香港中文大學內外全科醫學士 2015
即係偉哥?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞