中原地產分行經理:「內地客拖篋喺我地門口等開門,問香港最新市況點樣。」

12 回覆
7 Like 9 Dislike
中原地產分行經理胡鴻洲:「有一些拖著行李箱的內地客在我們分行門口等開門,查詢最新香港的市況如何,是否已經無須繳付額外稅項,曾經也有客人即時參觀示範單位,繼而入票抽籤及買入單位。」

他說九龍站放盤的議價空間,由一成收窄至約2%至3%。不少業主見市場氣氛轉趨活躍,叫價都進取了,好像是在天璽的銀主盤,銀主在撤辣前將叫價降至5700萬元,希望盡快把單位賣出,最新見到市場變得活躍,又把叫價提升至6000萬元的市價水平。
「希望盡快把單位賣出」

個市咁好做乜賣,好撚等錢駛?傻鳩廢淡
咪作故仔唱淡啦

上次我見到有幾個人跪喺度,一邊喊一邊大叫“求求你啦,帶我看房啦!!我有現金,多少佣都願意給你!!求求你啦經紀先生!!”

香港樓市牛B死了
之前開關好似聽過類似既說話

AA狗呃唔到香港人
就想呃強國人呢D新聞都係比佢地睇
有無舉橫額呀?
窮到無錢上網同買電話嘅人 會有錢買樓
AA又作古仔

見到
係 聽講個行李箱全部都係100蚊人仔現鈔黎掃樓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞