中國製哥爾夫球車 俄軍前線運兵被全殲

186 回覆
250 Like 5 Dislike
佢都唔係錯,ig 有個meme 係有個人貼貼紙貼左個toyato出黎
原來好多人都唔識,全地形突擊車係美軍玩先

https://youtu.be/04406DcLSe4?si=SFBX3NefYr9YPe8z
咁toyato勁唔勁?
特種部隊快速部署用, 低強度對抗咪啱用囉, 拎上烏克蘭前線呢啲正面戰場嚟幾多死幾多,

法國佬喺非洲用強國三輪電單車添, 人哋用嚟運下人同貨, 機場, 基地內短距離運輸用
當年Toyota 喺中東好賣到美國政府要照見Toyota高層,問點解恐怖分子咁鍾意買你哋啲車,你哋係咪枱底有deal?

當時啲meme圖就係笑緊恐怖分子三大裝備係
AK 47
RPG火箭炮
同埋Toyota
拎依啲車運兵,堆兵未到都比無人機炸死曬
買私家車求其改裝頂住先可能仲穩陣
bikini armor 都係同樣原理
喂喂你班朱乜乜Mi乜乜點睇呀?
呢種車喺安全區/基地內做運輸都可以嘅
冇護甲班用機槍都可以壓制癱瘓之,任何高爆殺傷嘅反裝甲武器都慳返
前線越野推線開呢部根本找死
俄:我要嘅係VW嗰啲Golf , 唔係中國嗰啲哥爾夫球車
烏克蘭地型同中東沙漠唔同,多軟泥同土坡
Toyota 呢啲pick up 踩平地石屎公路係好力,但遇到啲複雜地形實入坑死火
打仗真係撚慘
哇,司機前面街口有落啦呀唔該
仆街維尼 唔肯提供裝甲車比俄佬

明明自己都大把裝甲車
如果無中共賣呢D車, 可能俄軍 要行路去戰場
買唔起豐田吉普車咩 學下中東佬點改車
點都快過行去見死神
要部民用車會有幾難,豐田呢d車明碼實價
俄共有中国幫手都打唔贏,烏克蘭人真犀利!
但契弟出車契哥出命

但樂觀d諗可能韮草都係契弟提供呢
架motherfucker射唔射到架,圖太細睇唔到
露底啦五毛
BLOCK

4900 USD 就差唔多
4X4
副偈咁袖珍,個底盤咁貼地,轆又細,好狐疑呢部車嘅越野性能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞