點解突然咁多人買MAXUS 呢隻大陸車??? 唔怕比人笑到面黃???

211 回覆
209 Like 32 Dislike
唔係連登變,係中國變,變得好快,由以前做低端勞動密集型起家到依家好多領域都世界領先水平甚至獨步全球,如電車,無人機。先至短短二十年時間。係得某小部分cctoy 好似老坑咁活係自己世界,可以唔承認中國優秀,但係當越來越多領域中國產品可以開始攞出黎同其他人做比較嗰陣,你就知佢唔弱得去邊,例如中國船,C919飛機,byd車,華為電話人工智能,大疆無人機,甚至各種武器軍備
又撚🪳
你揸部二手殘freed就算啦
綿花狗
tesla 自燃個比例仲高
屌啦星 BYD寧舍麻煩
電池應用好似第一
電7 本來就無咩選擇

香港仲有得買泡菜EV9, 不過又唔同車型

咁都關奶唔奶中國事

咁你開post 吹奏d 中國無既野啊嘛
全部都係抄翻黎
自主研發晶片 紅蒙依家全球幾多人用緊
歐洲電MPV無記錯得EQV同ID BUZZ,歐洲佬覺得MPV一係商用一係for fun唔同亞洲區 ID BUZZ又未知幾時有右軚

美國而家先開始多MPV for家庭但其他廠電車有排都未整MPV所以暫時得tesla
其實抄唔緊要,日本都係抄下學下再自己改下先有今日成績,只係大陸成日話自煮研發但後面技術係外國野
老闆載客車用支那
比個客見到都笑
要有體面就LM
買佢不如買晒咁多隻色sienta go(齋版)去襯衫
平價老闆車,比人笑果個是打工駛車,連人工
仲有Volvo部EM90,不過係吉利個部極氪009既升級版
有錢買車幾時都咁型
佢啞能左
eqv同e-traveller都係貨van樣,
黎到香港都唔會好賣

點樣抄世界第一領先wo,特高壓,30馬赫風洞,各種尖端無人機,獨步全球wo,抄邊個?抄外星人?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞