IF 聽日同全世界傳媒宣布香港獨立

233 回覆
124 Like 17 Dislike
認真討論嘅話
獨立好老實 其實無可能發生到
你同我都知
要諗嘅係 國際會唔會認可香港成為獨立國家
香港冇任何生產線 連水都係用大陸嘅
富戶撤資 金融市場呢?
唔會再有國家保護 支援
再者 軍隊?法律?
你份工都可能會冇咗
香港只會變返英國統治前 一個荒島
利申:唔撚係五毛 認真討論
唔好再FF啦Ching,香港無可能獨立

中國係日本既領土
關香港咩事
同埋留意返中國≠中華人民共和国,中國係指舊大清前或後來中華民國所指嘅“中國”哩個概念,而我哋亦的確係哩個概念之內嘅。但係中国係本質上唔同嘅嘢,既冇歷史嘅傳承亦冇對我哋負責過。

滿洲人是「中國人」
蒙古人是「中國人」
契丹人是「中國人」
漢奸是「中國人」

「中國人」講的是契丹人的「胡語」
「中國人」寫的是土匪黨創的「殘體字」
「中國人」的行為是「貪,姦,淫,擄,略,搶」
「中國人」的文化,就是要破壞漢族人的文化

疤狗咩 轉做紅底啦
香港獨立既話,肯撚定連國際金融中心地位都無埋

唔獨立既話,肯定連香港都冇埋
認真討論嘅話
你同我都知
富戶撤資 金融市場呢?
唔會再有國家保護 支援
再者 軍隊?法律?
你份工都可能會冇咗

你要首先理解 呢20年以黎 香港靠咩支撐起經濟繁榮同國際地位
係 一國兩制,聯合聲明,定係 自身既社會自治能力

你想通左,即使香獨立後都唔會變返一個荒島
認真討論嘅話
你同我都知
富戶撤資 金融市場呢?
唔會再有國家保護 支援
再者 軍隊?法律?
你份工都可能會冇咗

第一,只要你提唔出獨立以外既出路,選擇就只有如何解決獨立以後既問題,問獨立與否等同問生存與否

第二,專家都唔會俾到解決方案,因為依家冇資金冇迫切性做research
我都想問題係香港幾多港豬 利字行頭
聽日要返工
不了

香港獨立既話,肯撚定連國際金融中心地位都無埋

唔獨立既話,肯定連香港都冇埋

咪撚理隻五毛

嘩 又幾撚靚

是咪世界上數一數二複雜嘅國旗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞