九龍塘筆架山道榮光第老婦疑割頸自殺 老翁倒斃屋內 警列謀殺及自殺

39 回覆
8 Like 0 Dislike

今日(27日)凌晨4時許,九龍塘筆架山道22至24號榮光第,一名71歲女住戶被女傭發現昏迷屋內,懷疑企圖自殺,警方及救護員接報到場,女事主手及頸部有割傷痕迹,隨即將她送往明愛醫院。

警員在場調查同時發現一名老翁昏迷單位內,經救護員檢驗證實明顯死亡,立即封鎖屋苑調查。老婦經搶救後轉往瑪嘉烈醫院留院治療。兩名女親友接獲通知到場協助調查。重案組探員及鑑證科人員在場蒐證,老翁死因仍有待調查。

據悉,84歲男事主與71歲女事主同姓鄭,為夫婦關係,警方到場時發現女事主頸及腰有刀傷,身旁有一把鎅刀,同時發現她的丈夫疑遭人用膠紙封著口鼻當場死亡。案件交由九龍城警區重案組,列作「謀殺」及「企圖自殺」。

https://news.mingpao.com/ins/%e6%b8%af%e8%81%9e/article/20240327/s00001/1711502384349/%e4%b9%9d%e9%be%8d%e5%a1%98%e8%80%81%e5%a9%a6%e7%96%91%e5%89%b2%e9%a0%b8%e8%87%aa%e6%ae%ba-%e8%80%81%e7%bf%81%e5%80%92%e6%96%83%e5%b1%8b%e5%85%a7-%e8%ad%a6%e5%88%97%e8%ac%80%e6%ae%ba%e5%8f%8a%e8%87%aa%e6%ae%ba
癲到
個單位 好啦 平平地 我要左佢
送都唔要啦,咁隔涉
附近又無配套,夜晚搵啖粥水食都無
只係因為你太窮
你講到咁差 唔怪得要自殺啦
老年人咁悲觀
咁半山區咪全部冇人住
賓賓嚇撚死
九龍塘筆架山道22至24號榮光
叫屋企個廚師整或者叫司機買咪得囉
咁有錢活大半世, 唔知咩事睇唔開..
包含23號
所以你咪唔係住個度囉
個名咁特別 唔search都唔知有棟咁既樓
手...
連有錢佬都自殺,窮人仲點樣生存
臨老破產?
榮光第
破產唔洗殺埋老公掛
84歲又唔似會偷食
老公投資破產?
老婆報牛?
又或者調轉,但老公太廢
願榮光........................
睇一睇都明咩事啦,兩個都年紀大肯定又周身病,又唔肯入老人院(唔開錢唔錢事),而家照顧者壓力問題已經好嚴重
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞