網民係關注組出「文苑飯莊」食評!Matt Leung大神覆「公道講句真係咁差咩?」

200 回覆
2011 Like 15 Dislike
你自己加返張單計下數先
做飲食業可以同你講, 廚師質素呢樣野好睇人
唔係咩都老細話到事,個廚唔likey 玩鳩你又得, 你話炒撚左佢,邊有咁易請人。煮得好既廚調高來賣又得過檔又易,飲食周圍請人,講緊老闆都好難控制好廚房,唔好講經理仔啦, 廚房佬講句:咁撚叻自己入來炒囉。經理仔都企左起到啦zzz
以前細個做過炒散
大部份低層工都返過
你講嘅大部份都啱 但係係一啲出名嘅餐廳
佢哋做嘅嘢醜事傳千里
所以只可以話你個人出名嘅嘢食,一定係會好好多
普通時間都係正常出品
食評本身就睇評果個人既味覺架啦 有咩好辯論
「你係kol 我就整啲好嘢俾你,唔係嘅話就唔上得鏡」
呢啲垃圾你食埋我嗰份
熟客/名人去食,個大廚咪出手/睇緊d,平時唔通個個客入嚟都係佢出手咩

啲徒弟仔唔拎啲街客來練,拎邊個
點樣6舊水啊
不嬲跟人頭叫餸,6個餸正常咪6個人
最多咪3舊一位

明顯係叫多咗餸嘅客有問題
6位茶芥就6啦。上面人數就6啦。我窮姐,仲識計加數
啲轉數好快
唔知佢係一team 人定係純粹一條友搞晒
你張相似係鯇魚
唔係水魚就得
點解唔係爭取得到kol 既待遇?
馬拉佬點都識返兩句英文
間餐廳真係多得個ceo on99
玩到連facebook page 都出埋
你文盲?
食到變左前妻?
d杯杯蝶蝶好精美
你都算好笑啦
經理做乜野負責D乜野呀? 睇住出邊個場既,唔識你熟客就仆街啦
記得你名就奉旨要行埋入廚房講係邊個熟客黎左,要佢睇埋出品呀?
乜撚野係經理話事 經理係睇住出邊場,係樓面野,佢最大
入到去廚房,中式定西式都係大廚話事 除非係老闆入去講野
經理入邊都無權話到事呀
話人ON9前,你諗清楚邊個地方係邊個話事啦
呢啲youtuber 最識炒作
真係好撚癲
你去食呢啲餐廳仲用呢個諗法去分大細
個問題就係 你無名氣 佢地做既都係普通野
你有名氣佢地就會更用心
有幾戇鳩先會仲講大細
唔通叫個經理入去炒咩
人地做大店舖就真係落場做野
為件事好 你仲用普通廚房角度去諗
食女
你癲定我癲呀,緊係分大細啦
你試下誠哥行入去同你熟客行入去,睇下邊個招呼同野食好D

唔拎誠哥黎講
就算係熟都分你係咪老友底啦
同你隔離枱果個係FD底又係熟客既 比碟野好D分量多過你 好正常既事
熟客老奉要同你講入去廚房叫佢出好D

除非係米芝蓮拎到星既餐廳
佢依間唔係拎星,最多都係推薦 唔同野黎

唔係拎到星既餐廳 一向都係講緊咁樣做法啦 你真係當正熟客老奉出得好比你咁
你認清個事實 就係熟客還熟客 唔係同老闆係朋友呀
咁樣仲以為係普通廚房角度諗,係你未清楚現實玩法
飲緊水噴左出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞