聽兩個台《晴朗》分別知你係咩人

75 回覆
23 Like 154 Dislike
聽881《晴朗》,中產或以上,社會stakeholder,有品味,有思想

聽903《晴朗》,懶有品味,覺得自己係潮人,娛樂至死,連聽時事節目都要娛樂向,又無社會賢達嘉賓,剩係幾條友扮棟篤笑夾硬chok笑位,其中大部份其實係為咗聽之後早霸王,開定個電台先
新城呢
881 dc9
903 貨車佬
RTHK2呢?
有咩分別
兩個都有聽呢?但依家主要聽881多,冇咁似清淡節目
聽得收音機既通常係D裝修佬,貨車佬,DC9
較錯台
你未畢業?
時事野,梗係聽返大人台啦

903係聽艾粒,扮大人又唔想思考,咪聽林海峰,笑時事野,根本好無益,嘻笑怒罵,但變左hehehaha
聽881《晴朗》,廢老
聽903《晴朗》,廢老
881聽啲官、議員9up, 主持又就住就住(體諒嘅)
903大事唔敢講,將啲無聊議題放大嚟講,一啲營養都冇
唔聽881《晴朗》,廢青
唔聽903《晴朗》,廢青
903真係 一啲營養都冇

881 就住,正常,但訪問完會抽兩句水,好正,好似一班好班守晒規矩既模範生玩單打,班建議又吹你唔帳
錦鯉講唔講到分別在?
訪問完先抽水咪即係要聽班官肆無忌憚咁廢話,要即場駁駁到個官淆底先好聽,以前鄭經瀚就係咁做,不過算啦
自從盧覓雪入咗嚟完全唔想聽
明明讀報紙節目個個台都有,講飲講食,講煮雞翼....佢都戇撚鳩鳩

唔係話嚴佢唔講時事新聞,而係佢講飲講食我覺得格格不入,九唔搭八。
你段錄音,唔撚想講A1,可以講下趣聞/C1呀嘛,屌你老母講煮嘢食把撚咩。

之後就熄鳩左冇再聽,仲喺唔喺度都唔知。

林海峰呢啲冇心機做,十點零幾分都可以準時揸架車走。廣播道一出行到鬼死咁快,唔讓車,有次差啲炒埋佢度,想屌鳩佢老母

晒鳩氣
聽電台,廢老
我淨係知的士佬同小巴佬會聽
881 以前就好聽,撚到班官前後矛盾,依家就少鬧當幫忙
其實仲有幾多人聽電台?
自從881 日日幫手谷疫苗就冇聽
而家咩人仲會聽電台
而家得番有陶傑既光明頂先會聽,不過仲要喺 YouTube 聽番
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞