想問問各位對強積金制度嘅睇法

12 回覆
1 Like 24 Dislike
😄🙌 Hello大家好!我哋系香港科技大學公共政策碩士項目(Master of Public Policy)嘅學生。我哋系度進行題為【香港退休養老保障製度的挑戰與解決方案】課題項目,作為我哋的結業研究。

🙋🙋‍♀️我哋真誠邀請你參與填寫我哋嘅問卷(預計耗時5分鍾),系想了解各位對依家香港退休養老保障製度下強積金製度嘅睇法和意見。你嘅寶貴意見對於我哋嘅研究至關重要,將有助於我哋深入了解現行製度嘅挑戰,並提出可行解決方案。

⚠️ ✅ 所有問卷信息將被嚴格保密,僅用於研究目的。你嘅個人身份和回答將被匿名處理,唔會對你造成任何不便之处或風險!

🙏🙏 非常感謝你抽出時間嚟支持我哋嘅問卷!感激唔盡!最後,祝大家身體健康,生活愉快,一切順利!🍀❤️

網址: https://ust.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_6wY0RdxlPQhEp1A

系你老母臭閪,死撚返5p啦。
系你老母個臭閪咩戇鳩
你认为強積金制度作为一项养老保险政策,到期提取金额应该占到你所需的總退休儲備的百分之幾?
屌你老味大陸仔簡體字仆街啦
23條立咗法啦,支持政府所有政策,全家都好幸福
首先唔知你系乜
其次唔知你項乜目
仲要製度

支那仔追鄉下啦不如
ORSO scheme 呢
科大有呢個學系?
系你老母
DLLM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞