hsbc placement

59 回覆
2 Like 28 Dislike
二月尾video in, 到而家都冇消息,而且已經知道有人同一個position收咗offer

雖然已經知道九成九冇希望啦,不過hsbc hr 永遠都唔會send rejection letter,搞到我有嗰錯覺,好似有希望咁

想問有冇人試過同樣情況,可以食到二手飯,有offer 啊?😞😞

循例拜下offer god 🙏🏼🙏🏼🙏🏼
巴打,應該都無架啦

你個fd in 完幾時有offer 架,BO ?
HSBC 學嘢好
長做就不了
我報placement,容易過summer intern ,不過最後都唔得😞
上星期到,placement cmb gtrf
唉,hsbc hr 真係呃得我好慘,嗰陣時又話幫我努力啲爭取offer,話兩星期就有decision

好啦,兩星期冇回覆,問hsbc 兩次都話in progress ,就叫我耐心等候…

如果唔係知道有人已經收到offer ,明白自己失敗咗,我真係可能會繼續傻等落去…

雖然而家都唔死心等緊
唔緊要啦,再搵過份,可能下次又有機會呢
與其喺度嘥時間頹廢 不如努力d讀書又好 case com又好 其他intern又好 整靚自己個cv 人哋咪請你囉
出嚟做野大撚把HR都係咁
好憎d仆街HR唔覆人 冷處理 言而無信

仲大條道理 唔proceed又話無責任要覆你
你chur佢仲好似你唔啱 阻住佢咁
樓主邊間u 咩科先
Poly af
都努力緊,但唔要係咪市場太差,加上自身廢,暫時到而家冇一份有offer…
Yup, 3.3something
唔好怪個市,intern 個數量都上升緊
與其喺度嘥時間頹廢 不如努力d讀書又好 case com又好 其他intern又好 整靚自己個cv 人哋咪請你囉
都努力緊,但唔知係咪市場太差,加上自身廢,暫時到而家冇一份有offer…
你叫價幾多呀??
Intern 冇得叫價
再者懷疑樓主入唔入到panel in
係wor, 睇錯以為佢grad左
8000-10000
唉,都覺得係自己問題多
唯有再練吓多啲presentation skills…
你叫價幾多呀??
如果可以寫就8000-10000
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞